Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

3.1.2010

Joko tässä alkaa vanhaksi tulla?

Toiminnot: 
Kyllä on ajat muuttuneet kun allekirjoittanut on lyhyehkön ajan sisällä jo toista kertaa kipeänä. Ja taitaa olla vuoden sisällä peräti kolmas kerta. Lääkäriin ei ole onneksi ollut tarvetta mennä muistaakseni sitten vuoden 2003. Tai kerran matonpesuonnettomuuden jälkeen lääkäri taisi pari tikkiä pistää vuonna 2004. Eikä lekuria tarvita onneksi nytkään.


Sen sijaan kuitenkin tuntuu olevan tarvetta mennä hammaslääkäriin ensimmäistä kertaa sitten syksyn 2003. Alkaa purukalusto sen verran protestoida ja vaatia pientä pintaremonttia. Eli kyllä on ajat muuttuneet!


Mutta saapa nähdä millaista vastinetta tässä asiassa verorahoilleen saa. Oletettavasti loistavaa, sillä terveydenhuollonhan pitäisi olla yhtenä ensimmäisistä jonossa jossa veroeuroja jaetaan. Kun katselee mihin kaikkeen muuhun tätä (osin nykyveronmaksajilta, osin tulevilta valtionvelan muodossa kerättyä) pottia käytetään, ei voi kuin tulla siihen tulokseen että hyvää hoitoa on luvassa.


Jos kerran esimerkiksi satoja miljoonia voidaan lähettää kehitysmaihin, on kotimaan palvelujen oltava täysin kunnossa. En siis varmaankaan menetä tehokasta työaikaa hammassäryn potemiseen.


Minä en siis todellakaan tiedä, kun en ole näitä palveluita tarvinnut, olen vain kiltisti maksanut ja uskonut kun on sanottu että veroja kerätään meidän omaksi parhaaksemme, meidän palveluihimme. Sitten joskus kun niitä tarvitaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Palvelu hammashuollossa on kyllä hyvää, ainakin täällä Helsingissä. Itse olen käynyt julkisella puolella pari kertaa vuodessa ja siksi julkisella, että tuoreiden laskelmieni mukaan maksoin lähes 50 tuhatta euroa veroa noin 90 tuhannen euron työtulolla. Ainoat muut tulonsiirrot itselleni ovat lapsilisät sekä kotihoidon tuki ja päivähoito alehinnalla.

Toinen syy on toistaiseksi piilevä MS-tauti, joka nostaa minut jonossa ylemmäs, koska tulehduksia ja etenkään hammastulehduksia ei saisi tässä taudissa olla.

Pääsen siis lähes aina kuukauden tai kahden sisällä yksityiselle hoitoon palvelusetelin tms. avulla.

Huomio! Normaalille julkiselle rivihammaslääkärille ei kannata mennä. Itselläni suurin osa käynneistäni selittyy näiden puoskareiden virheistä johtuneista uusintakäynneistä.

Se kyllä hieman lohduttaa, että kahdesti juurihoitoon ja kerran hampaan poistoon johtanut huonosti paikattu rutiinireikä on niin halpaa hoitaa. Useinmiten yksityinen hammaslääkäri antaa jatkohoidon ilmaiseksi, kun kyse on hoitovirheen korjaamisesta.

Itse olen ihmetellyt, miksi tarvitaan julkista hammashoitoa? Mm. Espanjassa sitä ei ole, mutta hinnat ovat samaa tasoa täkäläisen julkisen kanssa. Jos täälläkin julkiset hammashoidot tehtäisiin yksityisillä, niin varmasti kokonaiskulunki laskisi ja hoitojonot häviäisivät sekä tietenkin hoidon laatu paranisi.