Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

21.12.2009

Oikein hyvää ja kaupallista joulua!

Toiminnot: 
Vaikka jouluun on vielä pari päivää aikaa, haluan toivottaa kaikille oikein hyvää ja kaupallista joulua! Ostamalla paljon joululahjoja pidämme talouden pyörimässä ja saattaapa niistä joku iloiseksikin tulla. Pihtaaminen ja ruikuttaminen ei puolestaan auta mitään, joten eikun shoppailemaan hyvää joulumieltä!

Itse ostan lahjoja tosin vain kaikkein tärkeimmille ihmisille. Tarkoitus oli ostaa joku hyväntekeväisyyslahja, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi, ehtiihän tässä vielä kuitenkin. Ongelma on vain siinä, että en ihan uskalla luottaa siihen, että lahja menee todella perille. Ja miten niissä vuohien hinnoissa voi olla niin suuria eroja?


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikset tee niinkuin saarnaat?

Muuten, olenko huono ihminen jos ostan vain sen verran kuin koen tarvitsevani, enkä vain siksi että pitäisin talouden pyörän pyörimässä?

Anonyymi kirjoitti...

Niin joo kannattaa kokeilla kiva.org -mikrolaina palvelua. Kun saat rahasi takaisin tiedät että se on ainakin jotakuta hyödyttänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Oksettava provoilu Tikalta taas. Olen surullinen hänen sielunsa puolesta.

Peter von Foinix kirjoitti...

Henget kertovat, että Tikan sielu elää jo voi hyvin niin tässä kuin toisessakin maailmassa. Ei hän ole pahuusaddikti, vaikka jotkut kommunistit näin väittävätkin.

Hyvää uutta vuotta vaan kaikille! Saa vähän pelätäkin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tässä maailmassa ehkä, mutta siinä toisessa Tikan sielulle on kyllä luvassa itkua ja hammasten kiristystä koko rahan edestä! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Helppo on niiden kuluttaa joilla on millä kuluttaa, vaan ei ole suomessakaan kaikilla sitä rahnaa. puhumattakaan planeettamme väestöstä yleisesti.
Tuntuu siltä että kuluttamaan kannustavat ihmiset ovat itse niitä joilla menee hyvin, eikä heidän lähipiirissään ole sellaista jotka eivät esim. pysty ostamaan lapsilleen joka joulu uutta puhelinta, läppäriä tai edes uutta DVD leffaa. Puhumattakaan niistä ihmisistä jotka kuolevat joulupyhien alla nälkään. Nälkään kuoleviin lapsiin viittaaminen on vanha ja kulunut juttu tiedän, mutta sitä vain tapahtuu ja se on aivan hirvittävää. Ja länsi on kuluttanut kuin hullu jo useita vuosikymmeniä, parikymmentä vuotta sitten itäblokki liittyi tähän järjettömään ja mukavuudenhakuiseen kulutus järjestelmään, vaan ei köyhimpien maiden elintaso nouso vieläkään. ja lännessäkin rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Pitäisikö kuluttaa enemmän?

En ole mikään vihervasemmistolainen vaikka äskeisen perusteella minut ehkä hipiksi voisikin leimata. En vain osaa olla ajattelematta sitä, että meikäläinen juo kylmää bisseä/lämmintä glögiä ja katon leffaa jossa ylipalkatut ihmiset viihdyttävät ihmisiä joilla on varaa maksaa heidän palkka katsomalla elokuva, mutta toinen yksilö samaan aikaan raapii pölyistä maata tuskissaan joko nälän tai kidutuksen seurauksena.
En tiedä miten tämä on ratkaistavissa, mutta on aika selvää että päätön kuluttaminen ei siihen auta.