Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

25.2.2009

Ei niinkään paskaan duuniin

Toiminnot: 

Pakko kai tämä on tännekin kirjata, kun kerran taannoin joku anonyymi kehotti paskaduuniin hakeutumaan. En kuitenkaan osannut tätä neuvoa noudattaa. Aloitin vajaat kolme viikkoa sitten työt Kokoomusopiskelijoiden toimistolla.


Kyseessä ei kuitenkaan ole ”oikea” työ, vaan työelämävalmennus. Tämä sanahirviö tarkoittaa työharjoittelua, sillä nimellä sitä kutsutaankin alle 25-vuotiaiden osalta. Käytännössä on siis kyse siitä, että työnantaja ei maksa palkkaa, vaan työntekijä saa normaalin työmarkkinatuen (tai työssäoloehdon täyttyessä vähän enemmän) korotettuna ylläpitokorvauksella. Minä saan korotetun ylläpitokorvauksen, koska työ tapahtuu oman työssäkäyntialueen ulkopuolella.


Matkustan siis päivittäin Hämeenlinnasta Helsinkiin. Aikaa tähän kuluu, ovelta ovelle, kolmisen tuntia päivässä. Aikamoista orjatyötä, vai mitä? Itse olen tosin varsin tyytyväinen, koska vaihtoehtona olisi olla tekemättä mitään työtä. Lisäksi tutussa organisaatiossa on mukava työskennellä. Ja taatusti tämä työ edistää ”oikeiden” töiden saamista.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä se tekemättä mitään (palkka)työtäkään huono vaihtoehto ole, jos sen vaihtoehtona on olla työssä ihan hirveä nakki otsassa jatkuvasti.

Ps. Mitäs jos korjaisit tuohon linkkilistaan, että "Antti Vesalan väsyneempi blogi"? On ne niin puhkikuluneita röhnäilyjä ne Antin turinat. ;)

Antti Vesala kirjoitti...

Sama se minulle. Olisi toki kiva kuulla tarkemminkin, mistä kohti ne erityisesti ovat puhki kuluneita.

Blogejani saa käydä kommentoimassa myös paikan päällä, mutta imartelevaa on kieltämättä, että ne nähtävästi ovat keskustelun aiheita muuallakin.

Uskollisille lukijoilleni joudun tosin pahoitellen myöntämään, että työ- ja muut asiat ovat viime aikoina häirinneet bloggaamista turhankin paljon.