Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

5.3.2009

Hallitus pitäköön kiinni kannastaan!

Toiminnot: 
Ei varmaan ole kenellekään yllätys, että kannatan lämpimästi hallituksen kaavailemaa eläkeiän nostamista. Sekään ei varmaan yllätä, etten hyväksy lakkoilua tämän asian tiimoilta. Meillä on eduskunta, joka säätää lait. Ulkoparlamentaariset toimijat jättäköön asiat demokraattisen järjestelmän hoidettavaksi. Mikäli akava ei pian lopeta puheita yleislakosta, se menettää allekirjoittaneen jäsenmaksut vähintään ikuisiksi ajoiksi. En tosin ole tänä vuonna mitään sinne maksanutkaan. Minun nimissäni ei demokratiaa ja tasa-arvoa poljeta!

Mitä itse eläkeikään tulee, niin sen korottaminen esitetyllä tavalla on vähintä, mitä pitää tehdä, jottei meille nuorille jää kohtuutonta taakkaa sekä eläkkeiden että pirullisen korkeiden valtion velkojen muodossa. Toisaalta Risto Penttilän esittämä liukuva eläkekin voisi olla ihan hyvä idea. Jos ei työnteko kiinnosta, niin sen pitääkin näkyä lompakossa! Sairaseläkkeet ym ovat sitten oma lukunsa.

2 kommenttia:

jt kirjoitti...

Eiköhän se lakkokin kuulu demokratiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Demokratiaa etäisesti muistuttava hallitusjärjestelmä on aivan yhtä huono isäntä yksilön kannalta kuin ammattiyhdistysliikekin. Vain Risto Penttilän ajatukset olisivat kansan mieleen, joten miksei toimita niiden mukaan?

Syy taitaa olla nykyjärjestelmän dynamiikan puutteesta. Päätökset tehdään kaukana yksilöstä ja siten myös kaukana optimaalisuudesta.

Minulla ei ole tarvetta määrätä muiden eläkeiästä. Ei edes silloin, kun kyse on osittain valtiaidemme velkojen maksusta ja jyvityksestä. Mutta miksi nykyjärjestelmää kiinnostaa määräillä muita? Siksi, että siten päästään itse hyötymään ja saadaan muut kärsimään puolestamme. Miten tämä poikkeaa ay-liikkeen toiminnasta?