Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

27.1.2009

Maisteri


Se on siinä! Kai tuosta voi jossakin määrin olla jopa ylpeä, vaikka arvosanat ovatkin keskinkertaisia. Toivottavasti tällä paperilla joskus jopa töitäkin irtoaa, sillä sen takia koulun penkillä istutaan. Toisaalta kyllä saan itseäni syyttää työmarkkina-aseman heikentymisestä, sillä eihän Jyväskylän yhteiskuntatieteellistä tiedekuntaa voi pitää erityisen hyvänä.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin miksi ei voi pitää erityisen hyvänä? Ei kai taas vain ole niin, että kun kaikki olekaan mennyt Eero-pojan tahdon mukaan, niin pitää kitistä ja rutista?

Eero Tikka kirjoitti...

Kai minulla (veroja) maksavana asiakkaana on oikeus olla tyytymätön palveluun?

Tiedekunnan opetus ei pääsääntöisesti ota huomioon sitä tosiasiaa, että suurin osa opiskelijoista tulee työllistymään muihin kuin tutkijan tehtäviin.

Lisäksi ohjausta opintoihinsa kaipaava jää lähes poikkeuksetta yksin. Tosin mentorointiohjelma tuo tähän pientä parannusta.

Tenttikirjoista voisi myös rutista melko pitkään, mutta eipä nyt jaksa niistä enää valittaa.

Ja vielä kerran: Anonyyminä on helppo käyttää epäasiallisia ilmaisuja (tässä: Eero-poika...).

Anonyymi kirjoitti...

Vai että "palveluun"...eipä ole hirveästi yliopistosivistyksen merkitys tarttunut herralle. No ei se mitn.

Kuten itse siihen suuntaan jo vähän implikoitkin: olisit mennyt ammattikorkeaan. Veikkaan, että ne olisivat olleet enemmän sinun juttusi.

Eero Tikka kirjoitti...

Äläpä laita suuhuni asioita joita en todellakaan ole sanonut! Toki jos yliopistosivistys on sitä, että nöyrästi hyväksytään hyväksi koulutukseksi massaluennot ja kirjatentit, niin silloin en todellakaan ole kovin suurta tartuntaa saanut. Eikä tällainen toiminta kyllä tue tutkijan uran valinneitakaan.

Verorahoin rahoitettu massayliopisto ei voi perustua täysin työmarkkinoista irralliseen funktioon. Korkeakoulujen täytyy antaa (tutkimuksen lisäksi) ympäröivälle yhteisölle myös vastakontribuutio.

Ammattikorkeaan minua ei saisi kirveelläkään. Sitäpaitsi kyllä minä esimerkiksi gradun tekemistä pidin ihan mielekkäänä toimintana, siinä toteutui oikea akateeminen vapaus ja ohjauskin oli ihan laadukasta.

Anonyymi kirjoitti...

Yliopisto-opinnot ovat teoreettisia käytännössä alalla kuin alalla ja tiedekunnassa kuin tiedekunnassa. Vaikka opiskelisi jossain Harvardissa, niin samoja teorioita käytäisiin läpi, eikä opiskeltaisi miten asiat käytännössä jossakin virastossa tehdään. Jokainen oppii nämä asiat sitten työelämässä aikanaan.

En tiedä onko se paras mahdollinen asianlaita, mutta yliopisto ei ole koulu eikä useimmissa tapauksissa valmista ammattiin. Yliopiston tehtävä ei myöskään ole kuluttaa resursseja suoraan työelämän taitojen opettamiseen, sillä ne voi oppia ensimmäisten viikkojen aikana työpaikalla. Sitä paitsi jokaisessa työpaikassa on omanlaisiaan käytäntöjä. En usko, että sinäkään olet sitä mieltä että akateemisen opetuksen tulisi käydä näitä kaikkia mahdollisia ja mahdottomia tapoja läpi. Maisterin tutkinto antaa vasta valmiudet työelämään, ja se on tosiasia jokaiselle valmistuneelle. Tuskin kukaan siirtyy suoraan luentosalista huippuvirkaan, mutta todennäköisesti akateemisen ajattelutavan sisäistänyt henkilö etenee siihen nopeammin kuin yksipuolista ammattikoulutusta arvostava.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, ja minusta viimeistään yliopistosta valmistuneen on ymmärrettävä, että teoria ja käytäntö loppujen lopuksi kulkevat käsi kädessä: mitkä tahansa käytänteet pohjautuvat aina johonkin teoriaan siitä, miltä todellisuus näyttäytyy.

Nämä "työmarkkinoista irralliset funktiot" ja "vastakontribuutiot" tietysti ovat tätä erityisesti kokoomuksen ajaman markkinaparadigman diskurssia, jota yritetään istuttaa väkisin joka paikkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas metkaa, että Tikka jättää vastaamatta melkein kaikkiin vähänkään haastavampiin kommentteihin.

Eero Tikka kirjoitti...

jt, minulla on kyllä muutakin tekemistä kuin vastailla kommentteihin. Eikä sitä kai voi aina vaatiakaan, olenhan jo itse blogitekstillä keskustelun avannut.

En toki väitä, etteikö välillä kommentointi olisi niin haastavaa, että vastaaminen vaatisi niin paljon vaivannäköä, että jää väliin jo siitä syystä. Välillä kritiikki osuu myös maaliinsa, sitäkään en kiellä.

Ylimielisiin tai pelkäksi vittuiluksi tarkoitettuihin kommentteihin on myös vähän suurempi kynnys vastata.

Anonyymi kirjoitti...

Ok, rehellinen vastaus. Hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

En oikein jaksa lämmetä opinahjojen rankkaukselle: sisällöt ovat samansuuntaisia ja kaikki on pitkälti opiskelijasta kiinni. Spekulatiivisille aloille on toki luonteenomaista pitää yllä uskomuksia eri laitosten "paremmuudesta". Se kaikki sitten siirtyisi vielä työelämän valintakriteereihin...? Jos näin on, niin ei anna kovin vakuuttavaa kuvaa työnantajan loogisesta ajattelukyvystä, mielestäni. Ainakaan tuollainen lähestymistapa ei ole ominaista luonnotieteellisillä aloilla, uskallan väittää.

Ystävällisesti ,

FM & KTM