Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

14.1.2009

EU ympäristöfasistien asialla

Ensin EU-komissio kielsi energiasyöpöt hehkulamput. Näinä päivinä komissio jyrähtää laitteiden herätevirroista: kännyköiden latureiden ja valmiustilassa olevien televisioiden on kulutettava jatkossa merkittävästi nykyistä vähemmän energiaa.


Komission asetuksen odotetaan astuvan voimaan lähiviikkoina.


Eikä tässä kaikki: Luultavasti vielä tämän vuoden puolella komissio kiristää muun muassa jääkaappien, pesukoneiden, tietokoneiden, televisioiden, tallentavien digiboksien, pölynimureiden, kattiloiden, vesiboilereiden ja ilmastointilaitteiden sähkönkulutussäädöksiä.


- Tämä on vasta alkua. Komission tavoitteet raja-arvoista ovat kunnianhimoiset. Markkinoille hyväksytään vain hyviä tuotteita, työ- ja elinkeinoministeriön hallitussihteeri Sari Rapinoja sanoo.


(lähde: Kauppalehti. fi 14.1.2009)


Vaikka suhtaudun Euroopan unioniin kokonaisuutena positiivisesti, on pakko sanoa sen kykenevän myös ikäviin asioihin. Yllä lainaamassani uutisessa ei ole järjen häivääkään. Emme me tarvitse viranomaisia mittailemaan kännykän latureiden virrankulutusta. Ja miten mitataan kattilan sähkönkulutusta?


Nykyään on aivan liikaa ihmisiä, joiden mielestä minkä tahansa kieltäminen on hyvästä, jos sen voidaan väittää olevan jotenkin ympäristölle hyväksi. Taikasanana ilmastonmuutos on jo niin väkevä, että se kumoaa kaikki järkevät perusteet.


Toivottavasti nykyinen talouskriisi estää näiden ympäristöfasistien pahimmat vapautta rajoittavat juonet. Suhteellisen lyhyen talouslaman vaikutukset lienevät kuitenkin ihmiskunnalle vähemmän haitallisia, joten jos näin kävisi, voisimme pitää lamaa jopa hyvänä asiana.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä Eero höpsi yhtään enempää, menetät lopullisesti kasvosi. ;)

Vapautta pitää rajoittaa, jos sen rajoittamatta jättäminen aiheuttaa suurempaa tuhoa kuin rajoittaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Oli ihmisen osallisuus ilmastonmuutoksessa totta tai tarua, en kyllä ymmärrä miksi energiansäästämiseen yleisesti pitää suhtautua hirveällä kammoksunnalla.

Jos jokin tuote ei vaadi paljoa energiaa, se tarkoittaa sitä että sen käyttösuhde on parempi. Ei tarvitse maksaa energiasta hyödyn saamiseksi niin paljoa kuin aikaisemmin. Tämä on toinen varsin oleellinen seuraus tuosta direktiivistä. Mikä tässä on niin kammostuttavaa ja onko tässä asiassa sinusta järjen hiventäkään?

Anonyymi kirjoitti...

Minä esitän veikkauksen, että se johtuu Tikan ideologisesta positiosta (liberalismi), jossa hyvin usein valtio ja melkein kaikki rajoitukset yksilön negatiiviseen vapauteen nähdään lähtökohtaisesti pahoina. Meniköhän edes lähelle?

Anonyymi kirjoitti...

Energiatehokkuuden parantamista ajavien tahojen kutsuminen "ympäristöfasisteiksi" on melko voimakkaasti ilmaistu. Olen muiden kommentoijien kanssa samaa mieltä etten näe mikä tässä on niin hirveää kun energiatehokkuudesta hyötyvät niin maapallo, valtio kuin kuluttajatkin.

Energiatehokkuus vähentää maapallon rajallisten luonnonvarojen kulutusta ja hillitsee ilmanmuutosta (sikäli kun siihen tietenkin uskoo) sekä vähentää EU-maiden riippuvuutta Venäjän maakaasu- ja öljyvaroista ja arabimaiden öljystä. Energiatehokkuus näkyy myös jokaisen kuluttajan kukkarossa ylimääräisinä euroina.

Sääntelyn ja rajoitusten vastustaminen vastustamisen vuoksi ei ole mielestäni itseisarvo.