Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

12.9.2007

Fuksiaiset

Toiminnot: 

Eilen oli jälleen yksi syksyn kohokohdista, eli tietenkin fuksiaiset. On aina mukava tutustua uusiin valtio-opin ja sosiologian opiskelijoihin (sosiologia on tässä yhtä kuin kaikki ne aineet joita fokuslaiset opiskelevat). Ilta sujui yhtä tapausta lukuun ottamatta erinomaisesti, joten minulla on syytä olla surullinen siitä, että nämä saattoivat olla viimeiset fuksiaiseni!Yksi suuri epäkohta kuitenkin illassa oli, järjetön viinalla läträäminen. Tietyt ihmiset ovat aikanaan kauhean itkun ja moralisoinnin päätteeksi saaneet kiellettyä fuksiaisista suunnilleen kaiken mistä tulee vähänkin jätettä. Kun esimerkiksi jätesäkit on kielletty, on tilanne kunnossa. Paitsi että jälleen tämä vihervasemmisto osoittaa vähät välittävänsä ihmisestä. On täysin turhaa joutua kuljettamaan alkoholimyrkytyksen uhreiksi joutuneita fukseja sairaalahoitoon! On hyvin yleistä, että vasta opiskelunsa aloittanut nuori näkee sosiaalisen paineen niin kovana, että esimerkiksi järjettömät kiljunjuomisrastit muuttuvat hengenvaarallisiksi. Kukapa haluaisi leimautua vanhempien opiskelijoiden silmissä? Kaikenlainen kilpajuominen pitäisi ehdottomasti kieltää tämän tapaisissa tapahtumissa. En tosin ole itsekään syytön, enhän ole asialle mitään tehnyt vaikka istuin kaksi vuotta ainejärjestön hallituksessa(enkä varmasti ole se porukan suurin raittiusintoilija muutenkaan), mutta enpä ole ainakaan pitänyt pahimpana ongelmana paria pientä roskaa. Ilmeisesti fuksiperinteet velvoittavat juottamaan fuksit humalaan, mutta järjestävän tahon tulee ottaa huomioon, että osa porukasta on liian kokematonta alkoholin suhteen voidakseen arvioida kuinka paljon kurkusta kannattaa kaataa epämääräisiä itse tehtyjä juomia. Onneksi tällä kertaa vahingon sattuessa paikalla oli väkeä, joka auttoi hätään joutunutta.

18 kommenttia:

Olli-Pekka kirjoitti...

"Kun esimerkiksi jätesäkit on kielletty, on tilanne kunnossa. Paitsi että jälleen tämä vihervasemmisto osoittaa vähät välittävänsä ihmisestä. On täysin turhaa joutua kuljettamaan alkoholimyrkytyksen uhreiksi joutuneita fukseja sairaalahoitoon!" Tuskin kai jätesäkeistä luopumisella ja liiallisella viinan juomisella ole yhteyttä, ja ei kai liiallinen viinan käyttö ole sentään vasemmiston vika.

Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, että fuksiaisissa viina näyttelee ehkä turhan usein liian suurta osaa. Tänä vuonnahan tosin oli vaihtoehtoa tarjolla unelmafuksiaisten muodossa, jota JYYn hallituskin (ja "vihervasemmisto" siinä mukana) oli tukemassa projektiavustuksen muodossa.

Eero Tikka kirjoitti...

Taisin ilmaista asian hieman huonosti. Tarkoituksena oli korostaa sitä, että jotkut ihmiset käyttävät mitä tahansa yhdistystä vain jonkin itselleen tärkeän asian ajamiseen (tässä tapauksessa ne jätesäkit), jolloin perustoiminnot kärsivät ikävin seurauksin. Nämä ihmiset ovat oman kokemukseni mukaan aina luokiteltavissa vihervasemmistoon.

En mitenkään tarkoittanut väittää, että vasemmisto aiheuttaa juomista, sillä tiedän vallan hyvin alkoholin maistuvan oikeistollekin:)

Anonyymi kirjoitti...

Ja oikeisto ei koskaan harrasta moista...come on, hei!

Joonatan Virtanen kirjoitti...

Tapahtuman toteuttaneet tytöt huolehtivat alleviivatusti, että juotavana oli myös vettä, jota oli tarkoitus ottaa alkoholipitoisten väliin. Kaikki paikalla olijat muistavat nämä Lidlin kivennäisvedet. Liika viina kaatui uskoakseni fuksien oman käden kautta - ellemme usko täysholhoukseen, järjestäjät eivät ole vastaavasti täysvelvollisiä ylilyönneistä. Niitä siis oli, mutta hyvällä yhteisellä vastuunkannolla selvittiin, kuten mainittua. Rapatessa roiskuu, mutta turvaverkko pitää. Ja jätesäkkien tilallehan on esitetty biosäkkejä, ei pöllömpi idea, jos ne ovat halpoja. ;)

Seuraava on tunnustettakoon huono puolustus, mutta laitettakoon kuitenkin kuriositeettina: fuksiaisemme olivat korrektiuden osalta kevyttä ulkoilua verrattuna Sibelius-lukion "nahkakasteeseen", jossa ryhmäpainostetaan uudet opiskelijat sukeltamaan hevosenlantaan. Muistatte debatin varmaan viime päiviltä HS:n yleisönosastolta. Yök, barbaarit.

Anonyymi kirjoitti...

"Yksi suuri epäkohta kuitenkin illassa oli, järjetön viinalla läträäminen. Tietyt ihmiset ovat aikanaan kauhean itkun ja moralisoinnin päätteeksi saaneet kiellettyä fuksiaisista suunnilleen kaiken mistä tulee vähänkin jätettä. Kun esimerkiksi jätesäkit on kielletty, on tilanne kunnossa. Paitsi että jälleen tämä vihervasemmisto osoittaa vähät välittävänsä ihmisestä. On täysin turhaa joutua kuljettamaan alkoholimyrkytyksen uhreiksi joutuneita fukseja sairaalahoitoon! On hyvin yleistä, että vasta opiskelunsa aloittanut nuori näkee sosiaalisen paineen niin kovana, että esimerkiksi järjettömät kiljunjuomisrastit muuttuvat hengenvaarallisiksi. Kukapa haluaisi leimautua vanhempien opiskelijoiden silmissä? Kaikenlainen kilpajuominen pitäisi ehdottomasti kieltää tämän tapaisissa tapahtumissa. En tosin ole itsekään syytön, enhän ole asialle mitään tehnyt vaikka istuin kaksi vuotta ainejärjestön hallituksessa(enkä varmasti ole se porukan suurin raittiusintoilija muutenkaan), mutta enpä ole ainakaan pitänyt pahimpana ongelmana paria pientä roskaa. Ilmeisesti fuksiperinteet velvoittavat juottamaan fuksit humalaan, mutta järjestävän tahon tulee ottaa huomioon, että osa porukasta on liian kokematonta alkoholin suhteen voidakseen arvioida kuinka paljon kurkusta kannattaa kaataa epämääräisiä itse tehtyjä juomia. Onneksi tällä kertaa vahingon sattuessa paikalla oli väkeä, joka auttoi hätään joutunutta."Voi jeesus mitä läppää. Tämän postauksen perusteella kokoomusnuorten tilanne ainakaan jyväskylän suunnalla ei näytä kovinkaan hyvälle. Tässä kirjoittaja sortuu samanlaiseen typeryyteen kritisoimiensa vihervasemmiston hörhöimpien edustajien kanssa..

Koko ajan pohjalta paistaa viha ja ylimieleisyys ns. "vihervasemmistoa" kohtaan. On siis "vihervasemmiston vika että fuksiaisissa dokaillaan ja joudutaan sairaalaan. Toisaalta kerrot itsekin juovasi viinaa ja olleesi päättämässä asioista. Ihmeellinen kannanotto kyllä. Kannattaa seuraavalla kerralla kirjoittaa asioista joista on jotain sanottavaa :(

Eero Tikka kirjoitti...

Kiitos anonyymillekin kommentista. Jotta ei Jyväskylän hienoja kokoomusnuoria suotta parjattaisi, on pakko mainita että olen siis kokoomusopiskelija.

Kirjoituksen tarkoitus oli kaksinainen, toisaalta oli tarkoitus ilmaista huoleni liiasta alkoholinkäytöstä ja toisaalta arvostella suurta porua parista jätesäkistä. Vastuu on toki kirjoittajalla, mikäli joku väärin ymmärtää.

Lopuksi: Tämä on minun blogini, jossa kirjoitan mitä ikinä haluan, oli siinä sitten nimettömien vastaajien mielestä järkeä tai ei! Tätä ei ole pakko lukea jos se saa noin huonolle tuulelle.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä blogi on hyvä esimerkki kokoomusnuorten populistisesta retoriikasta, jota mun mielestä on toisaalta kiinnostavaa, mutta toisaalta surullista lueskella.

Ja lopuksi: blogin omistaja voi ravistella hiekat pois jalkovälistä ja ottaa kritiikin vastaan ilman primitiivireaktioita. ;)

Alina S. kirjoitti...

Puolueen juhlissa on ennenkin juotu huolestuttavin tuloksin. Vuosijuhlista eräs vanhempi opiskelija lähti poliisiautolla sammuttuaan pöydän alle. Vaikea sanoa, mikä sosiaalinen paine pakotti hänet juomaan niin paljon. Onneksi paikalla oli tuolloin sosialidemokraatteja, jotka auttoivat hätään joutunutta.

Muistaako herra Tikka itse vielä tapauksen?

Antti Vesala kirjoitti...

Kokoomusnuorten toiminnasta voi osoittaa palautetta vaikkapa minulle osoitteella etunimi.sukunimi at kokoomusnuoret.fi. Kokoomusopiskelijat ovat oma erillinen organisaationsa, mutta sitä eivät nähtävästi kaikki nimimerkit/muut kommentoijat ole vielä älynneet. Mitäpä sitä toisaalta kauhalla vaatimaan jne.

Omat kokemukseni eri puolueiden nuoriso- tai opiskelijajärjestöjen ihmisistä on varsin laaja ja monipuolinen. Eräs kiinnostava ilmiö liittyy kykyyn tarkastella omaa aatetta ulkopuolelta käsin ja tarvittaessa itseironian keinoin. Yhdenkään kokoomuslaisen en ole nähnyt suuttuvan porvarivitseistä. Sen sijaan demarihuumorille naurava demarinuori/opiskelija on kunnioitettava harvinaisuus (tiedän pari sellaistakin). Mistä lie johtuu tämä.

Ystävällisin terveisin
Antti Vesala,
porvarisika

Eero Tikka kirjoitti...

Alinalle:

En todellakaan ymmärrä mitä kommentillasi ajat takaa. Ilmeisesti minulla on sosialistien kanssa erilainen käsitys auttamisesta, sillä poliisin hoteisiin jättäminen ei sitä todellakaan mielestäni ole.

En muutenkaan ihan ymmärrä kirjoitukseni herättämiä reaktioita. Jos olisin jättänyt sanan vihervasemmisto pois, olisiko kukaan jaksanut itkeä asiasta? Vai onko ainejärjestömme niin kaikkitietävä, ettei sen järjestämiä tapahtumia voi arvostella joutumatta arvosteluryöpyn kohteeksi? Onko Kyse edustamastani puolueesta, esittämästäni mielipiteestä vai kenties esittäjän henkilöstä?

Pahaa en ole kenellekään tarkoittanut, mutta jotenkin se on niin tulkittu. Minä lopetan tämän aiheen osalta keskustelun tähän, jos joku haluaa vielä ikeniään tuulettaa, niin mikäs siinä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuuletetaan vielä vähän: olipas hyvä, että saatiin Vesala laskeutumaan ja kertomaan, miten asiat oikeasti ovat tuolta hienosta intellektuaalisen ylivoimaisuuden Arkhimedeen pisteestään.

Anonyymi kirjoitti...

heh, touché. on Vesalalla ainakin huumorintajua, se on myönnettävä.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikea sanoa, kun en tunne tyyppiä henkilökohtaisesti. Viittasin tuossa Vesalan tapaan toimia deus ex machinana argumentaatio-opas kourassaan. ;)

antti vesala kirjoitti...

Nooh.

Kiitän huomionosoituksistanne ja pistän kommentit korvan taakse. Käytän vahvaa kieltä tarkoituksella, etenkin jos perustavanlaatuiset yhteiskuntatieteelliset faktat ovat vastapuolen hallussa. ;)

Antti Vesala

Anonyymi kirjoitti...

Joo, hjüümorillahan näitä heittelin.

Joonatan Virtanen kirjoitti...

Hmm. Taito nauraa itselle ei ole minustakaan pahasta. Toisaalta, millainen onkaan poliittinen identiteetti, jota tuntuu hyvältä lähestyä jatkuvasti huumorin suojista?

Minun vastaukseni: todennäköisesti sellainen, jolla on hankala tai ristiriitainen eettinen perusta.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi noin?

Anonyymi kirjoitti...

miten niin "jatkuvasti"?