Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

3.3.2010

Lukukausimaksut, mikäs siinä

Toiminnot: 
Tulin äsken saunasta ja huomasin että jotkut riehuvat facebookissa siitä, että on heitetty ilmoille idea tonnin lukukausimaksusta. Kapinaa huudetaan ja riehutaan.

Tällaiset maksut välttää mukavasti kun keskittyy rähinöinnin sijasta opiskelemaan. Itse olisin mielelläni maksanut opinnoista, jos siis laatu olisi ollut edes sen tonnin väärti. Ei ollut. Siis tietenkin jos sen olisi saanut kyseisen idean mukaan maksaa opintolainalla. Muuten ei olisi ollut varaa.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo-o, kyllä huomaa, ettei oppi ole kovin paljoa Tikkaan tarttunut.

Anonyymi kirjoitti...

Se on harmi kun ei siihen aikaan ollut mitään mihin Tikan Eeron vanhemmat olisivat voineet sijoittaa saadakseen pojalleen eliittikoulutusta. Samassa koulussa joutui alkoholistien ja pätkätyöläisten lasten kanssa käymään, likaisten sikojen.

Mutta hei, nyt kun olet opintosi jo saattanut onnellisesti loppuun, niin voit kyllä mielihyvin kustantaa minun opintomaksuni kun rahaa kerran riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Vältti lukukausimaksuista aiheutuvat ongelmat sitten ahkeruudella tai isän rahoilla, on hyvä tietää Kokoomuksen vastustavan ehdottomasti lukukausimaksuja suomalaisille opiskelijoille. (Senhän opimme jo facebook-ryhmältä "Vastustan väärää tietoa - Kokoomus kannattaa maksutonta opiskelua", ja varmemmaksi vakuudeksi http://www.kokoomus.fi/ajankohtaista/?x17780=1906088 tai miksei myös http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/skt_10_2010_13_p.shtml). Siksipä toivonkin, että esimerkiksi te herra Tikka voisitte ryhtyä toimeen ja organisoida kokoomusnuoret vastustamaan lukukausimaksuja yhteistoiminnassa muiden asiasta samaa mieltä olevien toimijoiden kanssa, kuten vaikkapa vasemmistonuorten, demarinuorten, kommunistisen nuorisoliiton tai opiskelijatoiminnan.

Toisaalta tämä nimenomainen asia olisi myös mahtava tilaisuus esitellä käytännössä paremman vaikuttamisen keinoja! En malta odottaa näkeväni millaista jälkeä syntyy, kun ah niin näppärät kokkarinuoret ryhtyvät vaikuttamaan keinoin, jotka ovat demokraattisessa sivistysvaltiossa kaikkein tehokkaimpia.

Anonyymi kirjoitti...

Yhteiskuntaidiootti

Anonyymi kirjoitti...

Vihje tulevalle poliitikolle:

Opiskelijat on syytä pitää tiukasti talutusnuorassa, sillä heissä piilee vaarallinen joukkovoima. Rahaa pitää antaa niukasti, mutta ei liian niukasti, jotta opiskelija pysyy uskollisena.

Opsikelija on usein herkässä tilassa, sillä hän on päässyt juuri irtautumaan vanhempiensa otteesta ja siksi hän etsii alati uusia holhoojia korvaamaan äidin antamaa turvaa. Tämä hetki kannattaa käyttää hyväksi. Tuottavin karja kasvatetaan juuri opiskeluaikana.

Viisaimmille opiskelijoille pitää käyttää ns. fyysikon harhautusta, sillä he ovat liian viisaita nielläkseen heittämäsi syötin.

Fyysikoille on rakennettu mijardeilla euroilla oma temmellyskenttä Sveitsiin, jossa he voivat keskittyä omiin kiinnostuksen kohteisiinsa ja samalla he saavat kaipaamaansa arvostusta ja hyvän toimeentulon, vaikka heidän työstään ei ole oikeastaan mitään hyötyä ihmiskunnalle.

Viisaat pitää siis tehdä nopeasti riippuvaiseksi valtion erittäin helposta rahasta, jotta he jättäisivät järjestelmän arvostelun sikseen ja päästäisivät yksinkertaisemmat ja taidottomammat poliitikot päättämään jopa viisaille liian vaikeista asioista.

Anonyymi kirjoitti...

"Olen 27-vuotias kokoomuslainen yhteiskuntatieteilijä."

pappa tais betalarata sun opiskelut ja kreisibailut?

Anonyymi kirjoitti...

Itse en olisi mielelläni maksanut opinnoista tonnia kun ei olisi ollut varaa.

Tuskinpa koodaisin hyväpalkkaisessas duunissa nykyään. Ei niin, että varastotyöntekijän tai työmaa-apulaisen työssä mitään vikaa sinänsä ole, mutta kumpaakin kokeiltuani kyllä mä enemmän tästä tykkään.

Anonyymi kirjoitti...

haista vittu vitun kokoomusrunkkari !

NinaT_ kirjoitti...

Raha ei tarkoita viisautta. Eli ainoastaan rikkailla on varaa opiskella, mutta kuten yleisestikin Suomen populaatiossa, kaikki eivät ole tekniikan ihmeneroja, fyysikoita tai luonnolisesti matemaattisia.

Rähinöinti ei lopeta nuorten opiskelua, kommenttisi "Tällaiset maksut välttää mukavasti kun keskittyy rähinöinnin sijasta opiskelemaan." on naurettava ja osoittaa ettet todellakaan ole sanavalmis sekä ajattelet pinnallisesti.

Jos lukukausimaksu on tonnin suuruinen, kaikki pyrkisivät, totta, opiskelemaan nopeammin eli tulos olisi huonompi. Koska aika on kortilla, opiskelijat eivät valitse ylimääräisiä kursseja, joista minun tietääkseni koostuu yleistietämys ja sitä myötä parempi työtulos.

Olen suoraan sanottuna vihainen. Tästä kärsivät tulevat sukupolvet. Nytkin on puutetta lääkäreistä näin esimerkiksi. Kuinka ollakaan, tulevaisuudessa niitä tulee olemaan selkeästi vähemmän! Ja kun ihmisillä ei ole varaa hankkia korkeakoulutasoista opintoa, he hankkiutuvat niin sanotusti "paskaduuneihin". Se taas on ollut kauan tutkittu ja selvitetty asia, että paskaduunissa raatavat joutuvat hyödyntämään terveydenhuoltoa huomattavasti enemmän. Paskaduunilla ei ole varaa, ja terveyskeskuksissa ei ole tarpeeksi lääkäreitä. Siinä on sinun lapsesi tulevaisuus. Huomaan että rakastat meitä.

Arto kirjoitti...

Itse olisin mielelläni maksanut opinnoista, jos siis laatu olisi ollut edes sen tonnin väärti. Ei ollut. Siis tietenkin jos sen olisi saanut kyseisen idean mukaan maksaa opintolainalla. Muuten ei olisi ollut varaa.

Kovin moni sitten anonyymeistä ei osannut edes lukea. Samaa mieltä olen minäkin. 1000€ voisi maksaa jos laatu olisi edes sen 1000€ väärti ja sen voisi maksaa lainalla ja lainan taas paremmilla työtuloilla. Mutta kun opetuksen laatu on mitä on ja opiskelun jälkeen ei ole edes välttämättä töitä, niin tämä nykyinen 100€ on jo liikaa. Tai oppimateriaalimaksuhan se taitaa olla ja sitten tietysti työvaatetusta tarvitsee teknisellä puolella.

Kaipaisin enemmän Amerikan mallia, jossa opiskelijaa viedään paremmin läpi opiskelun ja yliopisto alkaa suoraan lukion jatkona. Ja opiskelijan työ olisi tulosvastuullista. nythän voit tenttiä monta kertaa ja hyvässä lykyssä tentit ovat samat joka kerta. Eli kyse on enemmänkin ulko luvusta, kuin todellisesta osaamisesta. Ja sen työelämässä olen huomannut. Ei ole Diilin Minna ainoa, jolla korkeakoulun jälkeen alansa perusosaaminen on täysin hukassa.

Anonyymi kirjoitti...

Munatonta sakkia kok. nuoret tai ainakin sinä. Ensin toistellaan valtapoliitikkojen suusta kuullut mantrat opiskelun maksuttomuudesta, ja kun työryhmän ehdotus tulee julki ollaankin heti myötäilemässä.

Virkkunen veti kuitenkin ehdotuksen jo takaisin. Sinun on varmaan kirjoiotettava asian tiimoilta vielä yksi Virkkusen lausuntoa myötäilevä teksti.

Teillä ei ole omia mielipiteitä, vaan myötäilette tulevaisuuden poliittisten pestien toivossa kaikkea mitä kok. puoluekenttä ikinä keksiikään esittää.

Limaista opportunismia ja totaalista periaatteettomuutta. En arvosta!

Anonyymi kirjoitti...

Sitä minäkin olen ihmetellyt, että tässä on aika suuri ristiriita, että arvopuolue kokoomus ja kokoomusnuoret erityisesti kuuluttavat yksilöllistä toimintaa jne. jne., mutta silti ylivoimaisesti suurin osa "omista" mielipiteistä on copy-pastailtu jostain puolueen esitteestä, raportista, EK:n tai konsulttifirman lausunnoista.

Anonyymi kirjoitti...

Olenko ainut, joka on haistavinaan sarkasmia tekstistä?