Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

5.3.2010

Jussi Halla-ahoa tapaamassa

Toiminnot: 

Osallistuin eilen Helsingin Kansallisten Nuorten keskusteluiltaan, jossa oli puhumassa Jussi Halla-aho. Olen viime vuosina lukenut Halla-ahon blogia ja muutenkin mielenkiinnolla seurannut miehen toimia, mutta tätä ennen en ollut häntä tavannut.


Tässä vaiheessa varmasti puolet lukijoistani kaivaa jo rasisti-korttia taskustaan. Annetaan sen kuitenkin pölyttyä taskussa. Asioista on voitava keskustella!


Tapahtuman kulku oli melko vapaamuotoinen ja Halla-aho vastaili yleisön kysymyksiin kolmen tunnin ajan. Odotetusti kysymykset keskittyivät maahanmuuttopolitiikkaan, mutta etenkin eilen tullut ilmoitus eduskuntavaaliehdokkuudesta toi keskusteluun mukaan myös muita politiikan sektoreita.


Jussi Halla-ahon tapa argumentoida on analyyttinen ja rauhallinen. Vaahtosuista natsia hänestä ei löydä pientä hitustakaan. Suurin osa kovimmista vastustajista ei ole koskaan lukenut hänen tekstejään, vaan luottaa tarkoitushakuiseen skandaalimediaan. Kyseessä on sama ilmiö kuin oman blogini osalta. Tekstejä ei lueta tai niihin lisätään omassa päässä asioita joita niissä ei sanota. ”Mutta jotain pahaa se kuitenkin aikoo…”


Kirjoitin eilen facebookissa: ”Jotkut vain ovat niin varmoja kannoistaan, etteivät siedä sitä että joutuisivat perusteelliseen väittelyyn Halla-ahon kanssa. Siksi onkin helpompi heiluttaa rasisti-korttia ja muita asiattomuuksia. Kannattaa perehtyä siihen mitä mies itse sanoo, ei siihen mitä media väittää.” Tähän lisäisin vielä sen että näitä ihmisiä pelottaa se, että he saattavatkin olla väärässä. Ehkä se mikä on ”yleisesti hyväksyttyä” ei olekaan aina vain hyvästä.


Tällä kirjoituksella tarkoitan vain ja ainoastaan sitä, että asioista on voitava keskustella, keskustelusta on jo keskusteltu tarpeeksi!

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Ehkä se mikä on ”yleisesti hyväksyttyä” ei olekaan aina vain hyvästä."

Suosittelen :

http://en.wikipedia.org/wiki/Freakonomics

Anonyymi kirjoitti...

Eero hyvä, kyllä Halla-ahon "analyyttisia" kirjoituksia on ruodittu muutenkin kuin rasisti korttia heiluttelemalla:

http://eerotikka.blogspot.com/2010/03/jussi-halla-ahoa-tapaamassa.html

Kannattaa tutustua ketjussa etenkin analyysiin siitä kuinka Halla-aho kirjoittaa skinien "muutamista" rikoksista.

Muuten, jos kerta keskustelusta itsestään ei kannatta enää keskutella, niin miksi rupeat syyttämään heti alkuun rasisti -kortin heiluttelusta?

Anonyymi kirjoitti...

No hitto, copypaste -moka: tässä tarkoittamani linkki:

http://www.hommawatch.org/forum/topic.php?id=82

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tämä asioista on voitava keskustella -kortti ole jo katsottu loppuun asti. Se on jonkinmuotoinen itsestäänselvyys, ainakin ajatteleville immeisille. Eikä se Jussin älykkyys nyt mitään ylivertaista ole, argumentaatiohan on hyvin samanlaista kuin kenellä tahansa luonnontieteellisesti orientoituneella nörttipojalla. Ja aika usein Hallis sortuu valikointiin ja kärjistyksiin vastaavalla tavoin kuin ns. skandaalimedia. Eikä Halla-aholla kyllä ole poliittista pelisilmää sitten pätkän vertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eero, sinun kaikesta tekemisistäsi ja kirjoittelustasi paistaa läpi se, kuinka naurettavan pieni penis sinulla on. Ja kyllä, olen valitettavasti nähnyt sen Opinkiven saunalla.

Eero Tikka kirjoitti...

Noh, nyt ei ihan enää taida olla anonyymilla kaikki natsit bunkkerissa...

Thomas Taussi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus, Tikka!
Kiva kuulla, että Homma-ilta meni H.......hyvin. Tuollaiset keskusteluillat tabuhenkilöiden kanssa voivat olla lopulta hedelmällisiä.

Eikä muuten ole noilla anonyymeillä ihan kaikki magnumit ladattuna.

Anonyymi kirjoitti...

Jaahans, Kindergarten-porvari Taussi on täällä taas...nooh, tarviihan Vesala & Tikka -osasto oman asskisserinsä, kun muuten tulee lunta tupaan ikkunoista ja ovista.

Tynkä-Karjalan Pekka kirjoitti...

Jahas, punavirheet taas vauhdissa... Mikä siinä on että ei pystytä keskustelemaan sivistyneesti vaan mennään heti henkilökohtaisuuksiin? Argumettien puute?

Anonyymi kirjoitti...

Argumentteja on ihan riittävästi, esim. tuo hommawatch kokoaa Allah-ahon logiikkaan liittyvät oikein hyvin. Näiden pikkuporvareiden kanssa taas on turha sen kummemmin taittaa peistä, koska se on vähän kuin fundamentalistiuskovaisen kanssa väittelisi: ihan sama mitä muut argumentoivat, niin meidän jumala (=kapitalistinen markkinatalous) on se Universaali Totuus. Joten ei voi oikein parhaalla tahdollakaan väittää, että nämä tässäkin esillä olleet herrat olisivat tuoneet jotain uutta vanhaan debattiin, esim. Taussilla ja Tikalla pyörii sama rikkinäinen levy vuodesta toiseen.

Pitsi Nahlaja kirjoitti...

Nyt ei kyllä anonyymillä ole kaikki orjat laaksossa, jos kapitalistinen markkinatalous ja tietoteoreettinen totuus esiintyvät samassa lauseessa. Ei taida olla kyseessä se anonyymi, joka on opiskellut humanistisessa tiedekunnassa Jyväskylän yliopistolla. Vai onko taso laskenut?
Markkinatalouteen uskovat ihmiset julistavat sitä, ettei pyhää totuutta ole, eikä pidä kanonisoida.

Halla-aho käy muuten dialogia häntä kritisoivien ihmisten kanssa. Hommawatch on vain puskasta huutelua ja random peelojen yleistämistä, johon teikäläiset tuudittautuvat mielellään ja tulevat vain aukomaan päätä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ei kyllä Pihlaj...Pitsillä ole kaikki sormet mukana nypläämässä. Tämä markkinataloususkon totuushan on juuri se Totuus, jota julistetaan. Ja siitä tulee vankkumaton usko, että markkinatalous korjaa itse itsensä, yksilönvapaus toteutuu vain vapailla markkinoilla, yms. yms...mitä lie tähän dogmakorpukseen kuuluukaan. Yhtä kaikki markkinatalouden totuudesta on tullut tällaisille henkilöille Pyhä Totuus, mikä estää näkemästä ko. järjestelmää poliittisena ideologiana. Tällä tavoin millekään kriittisille epistemologisille saati ontologisille tarkasteluille ei kyllä jää paljoa sijaa. Historian saatossa jokainen hegemoninen ideologia on luonut itselleen vastaavan aseman - ja menettänyt sen enemmin tai myöhemmin.

Ja jos katsot vähän tarkemmin hommawatchia, niin siellä Halla-ahon tekstejä käsitellään juuri siten kuin Jussi käsittelee vastustajiensa juttuja. Eli sitä saa, mitä tilaa.

Foinix kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Elisa Siekkinen kirjoitti...

KNL:n huumoriarvo on kovassa nousussa! :D

Keskusteluilta oli kyllä erinomaisen onnistunut.

Anonyymille suosittelen aitoa ja alkuperäistä Hommaforum-sivustoa. Hommawatchista tulee jotenkin hassusti mieleen Seppo Lehdon blogit.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, laitan foliohatun päähän ja Hottentottilaulua ryhdikkäästi laulaen menen lukemaan Hommaforumia.

Ps. Sepin tarinoissa sentään on oma camp-arvonsa, Halla-aho sen sijaan on puhtaasti traaginen tapaus.