Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

8.7.2009

Kehityksestä on oikeus nauttiakin

Toiminnot: 
Luin suurella ilolla toimittaja Jorma Virtasen alanurkka-kirjoituksen "Onneksi mökki on Virossa" (HäSa 3.7.) Siinä kiteytyivät hyvin ne ajatukset, joita ei liian usein painetussa sanassa näe.

Normaalia elämää lomallakin kaipaavia on jo liian kauan vain syyllistetty. Ei ilmastonmuutoksen vastainen taistelukaan voi tarkoittaa sitä, että luovutaan kaikesta ja muutetaan luoliin.

Tämänsuuntaiset vaatimukset ovat kuitenkin Virtasen normaalia elämää puolustavia tekstejä yleisempiä. Ihmisellä on oikeus nauttia kehityksen hedelmistä.

Kulutuskäyttäytymiseen liittyvän painostuksen lisäksi myös tiedemaailma on alistettu yhteen totuuteen. Olisikin hienoa nähdä yhtä rohkeita kirjoituksia myös ilmastonmuutoksen perimmäisistä syistä ja erityisesti siitä, kuinka virallisen totuuden kanssa erimielisiä tiedemiehiä suorastaan sorretaan.


Eero Tikka

YTM

HämeenlinnaKirjoitus julkaistiin Hämeen Sanomin mielipiteissä 7.7.2009. Otsikko on toimituksen keksimä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eero Tikka de la Mancha ratsastaa jälleen!

Mietiskelijä kirjoitti...

Olisi kiva jos Eero joskus oikeasti yksilöisi sitä miten "erimielisiä tiedemiehiä suorastaan sorretaan" ja käytetään "neuvostomenetelmiä" kuten aikaisemmin hän on todennut. Tämä marttyyriasenne ei ole kovin kantava.

Huvittavaa kyllä on Tikan käyttäytmisessä se, että hän jaksaa kylä kommentoida aina jokaiseen nopeasti huitastuun kommenttiin, mutta aina kun tulee pitemmänpuoleinen kritiikki, niin usein niihin jää vastaamatta, kuten aikaisemmassakin merkinnässä.

Noh, kun ottaa aloittelijoiden sarjan niin saattaa näyttää hyvältä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä vastaus, Tikka...