Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

3.6.2009

Vihreät ja kommunistit: Kuin kaksi marjaa

Toiminnot: 
Ylen verkkosivuilta löytyy mielenkiintoinen uutinen, jonka mukaan:

Vihreät ja kommunistit ovat tuoreen tutkimuksen mukaan suurissa poliittisissa kysymyksissä miltei identtisiä puolueryhmiä. Puolueiden eurovaaliehdokkaat ajattelevat samalla, kriittisellä tavalla esimerkiksi markkinataloudesta ja sotilaallisesta liittoutumisesta.

Ja lisäksi:

Vihreät ja kommunistit niin ikään ovat kuin toistensa kopioita suhtautumisessa ympäristökysymyksiin, talouskasvuun ja markkinatalouteen. Ne ovat näissä asioissa kaikkein puhdasoppisimpia.


Miksi en ole lainkaan yllättynyt?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siksi, että olet täysin yhden ideologian tuote. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että kommunistitkin alkavat vihertää ja järkevöityä :)

Luitko samasta tutkimukesta, että demarit ovat Kokoomusta euromyönteisempi puolue. Miksi olen yllättynyt?

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on pinnalta vihreä, mutta sisältä punainen? Mieleen tulee yksi hedelmä, jonka eräs puolue voisi ottaa logokseen.

Thomas Taussi kirjoitti...

Hyvä huomio, Tikka!

Ainakin viime vuosituhannen puolella vihreän liikkeen ollessa radikaalimpi monet kannattajat olivat lähellä stalinisteja suhtautumisessaan talouskasvuun. Numeraalista talouskasvua pidettiin syynä ympäristöongelmiin, ja talouskasvun hidastamisen luultiin olevan ekoteko.

Talouskasvua voi olla monenlaista, ja on saattanut olla, että tuotannontekijöiden lisääminen on aiheuttanut ympäristöhaittoja. Kuitenkin talouskasvun suurin lähde on tuotantoteknologian tehostumisessa, joka tarkoittaa luonnonvarojen säästeliäämpää käyttöä.

Lisäksi kansantalouden köyhtyminen ei helpota yhtään uusiutuvien tai ympäristöystävällisempien energiaratkaisujen käyttöönottoa tai kehittelemistä. Köyhimmissä maissa energiaa tuotetaan useammin tyyliin kivihiilellä ja puuta polttamalla kuin ydin- tai tuulivoimalla. Eivätpä punaisimmat viheraktivistit ottaneet mm. tätä huomioon.

Anonyymi kirjoitti...

Niin tai sitten yritetään keksiä jotain muuta kuin se ainainen talouskasvu. Sehän ei ole mikään pakko.

Thomas Taussi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Thomas Taussi kirjoitti...

Suurin osa ihmisistä pyrkii luonnostaan parantamaan tilaansa, kehittymään ja kehittämään, helpottamaan elämäänsä, rikastumaan jne. Tämän takia talouskasvua on olemassa. On aivan määrittelemätöntä puppua julistaa "keksitään sen tilalle jotain muuta". Yksittäiset ihmiset voivat luulla kääntävänsä selkänsä talouskasvulle, mutta ei se muuta mitään. Hyvinvoinninkin tarjoaminen on kiinni hyvinvoivasta taloudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Älä Taussi höpötä.