Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

26.3.2009

Eija-Riitta Korhola puhuu asiaa!

Toiminnot: 
"´Entistäkin synkempi ennuste ilmastonmuutoksesta´, otsikoitiin taannoin Kööpenhaminassa pidetystä tutkijoiden epävirallisesta kokouksesta. Samoihin aikoihin on julkaistu useita tutkimuksia hyvissä julkaisusarjoissa, joissa on mainittu ilmaston viilenneen kuluneella vuosikymmenellä - siitä huolimatta että päästöt ovat räjähdysmäisessä kasvussa. Viilenemisen ennustetaan jatkuvan ainakin vuoteen 2015, mahdollisesti pitempäänkin. "


Näin aloittaa Eija-Riitta korhola uusimman blogi-tekstinsä Uuden Suomen blogi-palvelussa. Myöhemmin samassa tekstissä:


"Hyväksyimme parlamentissa äskettäin ilmastonmuutosta koskevan päätöslauselman, jossa kehotetaan ottamaan ilmastosopimuksessa huomioon viimeiset tieteelliset raportit. Kehotetaan myös varmistamaan, että tavoitteet ovat yhdenmukaisia uusimman tieteellisen tiedon kanssa."

Voiko parempaa päätöstä enää tehdä, sillä tämä muotoilu pakottaa ottamaan huomioon myös nykyisestä Totuudesta eriävät tutkimustulokset. Tähän liittyen Korhola kuitenkin jatkaa:


"Oletan, että sanamuodon laatijat odottavat tutkijoiden tarjoavan yhä hälyttävämpiä tutkimustuloksia."


Ilmastotutkimus taitaa olla tällä hetkellä politisoitunein tieteen ala, joten saa nähdä kuinka kalliiksi tämä meille vielä käy. Onneksi meillä on kuitenkin Eija-Riitan tapaisia kiihkottomasti asiaan suhtautuvia poliitikkoja!


"Hyödyllisiksi tiedettyihin toimenpiteisiin kannattaa satsata joka tapauksessa. Energiaa tulee säästää, energiaomavaraisuuttamme kasvattaa, tappavia hiukkaspäästöjä karsia, saastumista pitää estää. Siksi sellaiset ilmastonmuutosta torjuvat toimet, jotka ovat linjassa kiistattomien tavoitteiden kanssa, ovat kaikissa tapauksissa välttämätön satsaus tulevaisuuteen. Yksipuolinen, byrokraattinen, kallis ja tehoton ilmastovauhtisokeus sen sijaan on yhä kyseenalaisempaa."

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin, taas kokoomuslaisuus on "järkevää ja kiihkotonta", muut vauhkoilijoita. Aivan fantastista.

Eero Tikka kirjoitti...

Kiitos anonyymi analyyttisesta kommentista! Juuri tällaista keskustelua ympäristöpolitiikka kaipaa...

Anonyymi kirjoitti...

Analyyttisempaa ei tule ennen kuin kokoomuslaiset luopuvat asenteesta, että muut kiihkoilee ja sekoilee kokoomuksen edustaessa Absoluuttista Järkeä. Tosin eipä sitä taida kukaan siellä oikealla tarvitakaan, koska tämähän kaikkihan on aivan loistavaa muutenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Eija-Riitta Korruption vaalikassa tukkeutunee keväällä jälleen teollisuuden varoista