Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

4.2.2009

Työnhausta

Toiminnot: 

Siitä alkaen kun sain graduni valmiiksi, olen aktiivisesti etsinyt koulutustani vastaavaa työtä. On tietenkin selvää, että tämän hetkinen työttömyyteni johtuu lähinnä siitä, etten ole aivan täysin osannut hahmottaa sitä, mitä nimenomaan haluaisin tehdä. Onneksi olen kuitenkin työn suhteen avarakatseinen, joten mielenkiintoisia paikkoja löytyy ainakin muutama viikossa. Hakemuksia siis lähtee maailmalle ihan hyvää tahtia. Toki enemmänkin voisi lähteä, mutta strategiani on enemmän tarkka-ammuntaa kuin haulikolla räiskimistä.


Tietenkin minua risoo se, että töitä ei vielä ole löytynyt, mutta sitäkin enemmän monien työntekijää etsivien tahojen käyttäytyminen. Etenkin valtionhallinnossa haut ovat usein pelkkiä vitsejä, eli jonkin muutoksen takia paikat pistetään uuteen hakuun ilman että ulkopuolisilla hakijoilla olisi edes todellisia mahdollisuuksia tulla valituiksi.


Toinen ongelma on se, että ani harva työnantaja viitsii tiedottaa valintaprosessin kulusta. Harva edes viitsii kuitata työhakemuksen saapuneeksi, vaikka sitä aina hakemussähköpostissa erikseen pyydän. Työhaastatteluistakin voisi sanoa pari sanaa, mutta jääköön tällä kertaa väliin, sen verran erikoisiin tapauksiin olen ehtinyt jo törmätä.


Olen kuitenkin laatinut varasuunnitelman, joten kyllä tässä pian sorvin ääreen päästään. Sosiaaliturvan varassa eläminen ei ole vaihtoehto! En muuten ole edes hakenut mitään tukia, vaikka opintotukikuukaudet loppuivat jo joulukuussa.


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi jokin niin kutsuttu paskaduuni?

Eero Tikka kirjoitti...

En tunne kyseistä käsitettä. Kaikki työ on minulle arvokasta, eikä rahakaan ole kaikki kaikessa. Kuitenkin koulutusta vastaava työ on ensisijainen tavoite, meneehän pitkä ja kallis (sekä minulle että veronmaksajille) koulutus muuten hukkaan.

jt kirjoitti...

Eikä muuten mene, kyllä sivistyksellä on myös itseisarvoa.

Noin niin kuin yleisellä tasolla jokaiselle pikku kokoomuselitistille tekisi kyllä hyvää nähdä sitä työttömän arkea, että kokoomuksessa vähitellen hahmottuisi, ettei kaikki työttömyys todellakaan ole laiskuutta. (Tämä nyt ei sitten tietystikään välttämättä koske Tikkaa.)

Ja kaikki työ on yhtä arvokasta -fraasit tietty sinänsä ovat suloisen naiivia hurskastelua, siinä toki vain näppärästi vyörytetään valtaa työnantajalle, eli käytännössä yrityksille, enemmän ja enemmän. Mutta sehän on kokoomuksen linjana ollut jo pitemmän aikaa.

Eero Tikka kirjoitti...

Kyllä sivistyksellä toki arvonsa on, mutta kyllä korkean koulutuksen pitää tuottaa yksilölle myös välineitä työmarkkinoille.

En tiedä mitä jt tuolla kokoomuselitismillä tarkoittaa, sillä en taida montaakaan sellaiseen porukkaan kuuluvaa tuntea, vaikka aika monta kokoomuslaista tunnenkin. Omasta elitismistäni sen verran, että en ole luultavasti koskaan (vuositasolla) päässyt virallisen köyhyysrajan yläpuolelle.

Kirjoitin muuten: "kaikki työ on minulle arvokasta". Tarkoitan sitä, että työ tuo elämään arvokkaita piirteitä, kuten säännöllisyyttä ja mielekästä tekemistä.

Itsehän olen viisi kesää jakanut sanomalehtiä. Se on luultavasti epämiellyttävimpien töiden joukossa, mutta kyllä siinä erittäin kovalla työllä kelpo palkoille pääsee. Mutta kai minä sitten olen vain naiivi hurskastelija.

Hyvin tässä kyllä taas olkinukkeja poltellaan. Ja tuo kokoomuksen linjan mukaan vetäminen menee kyllä vähän yli...

jt kirjoitti...

Niin, siksi laitoin, että "tämä nyt ei sitten tietystikään välttämättä koske Tikkaa", jos huomasit. Ole tarkkana. ;)

Itse puolestani tunnen many, many, many wonderful ja vähemmän wonderful kokoomuselitistiä, jotka todella ovat ylimielisiä ja toistelevat puolueohjelman mantroja jostain arvolähtöisestä politiikasta, mutta kun keskustelua avataan hiukan syvemmälle, niin eihän siitä näiden kanssa mitään tule, koska rahaa pidetään kaiken mittarina. No, arvohan se kai on sekin.

Ja tuohan kokoomuksen linja käytännössä on - se kun on pääoman, työnantajien ja (wannabe)keskiluokan puolue. Eikä siinä sinänsä mitään, pitäähän heilläkin edustajansa olla.

Anonyymi kirjoitti...

"Kaikki työ on minulle arvokasta", mutta vaan hyvin palkattu ja koulutustani vastaava ja muutenkin ihq työ kelpaa. Tässäpä taas ne sanat kohtaa teot.
Jos kaikki työ on arvokasta, niin miksi ei silloin kelpaa esim siivous- tai kassatyö?

Perin kokoomuslaista logiikkaa taas.
Paskaduuniin vaan!

Eero Tikka kirjoitti...

Luetunymmärtäminen on taas jäänyt näköjään arvon anonyymilta väliin...

Anonyymi kirjoitti...

Hehe, jotkut ne vaan osaa tuon herneiden nuuhkimistaidon sitten hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka tämä projekti edistyy?