Osallistuin pitkästä aikaa kuunteluoppilaana edustajiston kokoukseen 13.11.2008. En täysin muistanut, miten loistavia viihteen lähteitä edarit ovat. Päätöksenteon kannalta asiat eivät ole aivan yhtä hyvällä mallilla. Jos polkupyörien pysäköinnistä keskustellaan ylioppilaskunnan korkeimmassa päätöksiä tekevässä elimessä pidempään kuin talousarviosta, niin edustajiston olisi syytä katsoa peiliin.
Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin edustajistolla olisi mahdollisuus tehdä suuriakin linjauksia, mutta nykyinen edustajisto kokee tärkeämmäksi sekaantua lillukanvarsiin. Samaa omistautumista soisi edustajiston kohdistavan pikkuasioiden hoitamisen lisäksi esimerkiksi valiokuntatyöskentelyyn. Valiokunnissa kun ei edustajiston jäseniä jonoksi asti näy. Näinkö käytetään sitä valtaa, jonka tavallinen rivijäsenmaksunmaksaja on teille arvon edaattorit antanut?
Nykyistä linjaa on toki kehuttava siitä, että nyt edustajiston käyttäminen vallankumouksen välineenä tai muuna oman ideologian temmellyskenttänä, on sentään jäänyt vähiin. Halpojen ylioppilaskuntapolitiikan irtopisteiden keräileminen sen sijaan rehottaa valtoimenaan, eivätkä kokouskäytänteetkään tunnu olevan kaikilla hallussa. Vuonna 2009 voitaisiin JYY:ssakin ottaa teemaksi nykyisin niin kovin suosittu muutos.
Eero Tikka
JYY:n rivijäsen
Kirjoitus on julkaistu Jylkkärissä 15/08
1 kommentti:
Niin, siis mitä muuta kuin oman ideologian toteuttamisen väline edustajisto (tai valtuusto tai eduskunta jne.) on?
Eero hyvä, myös porvarillisuus on ideologia.
Lähetä kommentti