Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

26.6.2008

Liikennevalot vaaranpaikkoja ikääntyville

Toiminnot: 

Esteettömyysasioiden huomioiminen nousee entistäkin tärkeämmäksi väestömme ikääntymisen myötä. Hyvään suuntaan on tälläkin saralla Hämeenlinnassa viime vuosina menty, mutta tekemistä riittää vielä runsaasti. Esimerkiksi Viipurintien ja Hämeentien risteyksessä, grillikioskin edessä, liikennevalot vaativat korjausta. Eräänäkin kauniina juhannusta edeltävänä päivänä pienikokoinen iäkäs rouva yritti epätoivoisesti tasapainoilla kaistojen välissä rollaattorinsa kanssa ylettyäkseen painamaan liikennevalojen nappia. Kyseinen nappi sijaitsee kymmenien senttien päässä korokkeen reunasta, joten haastetta riittää.


En tiedä miten rouvan lopulta kävi, mutta pahoin pelkään, että jonakin päivänä hän nappia tavoitellessaan vielä horjahtaa ajoradalle. Välttääksemme tällaisia -mahdollisesti kohtalokkaita- onnettomuuksia, tulisi meidän vaatia tähän ja muihinkin risteyksiin nappeja, joihin kyseinenkin rouva ylettyy henkeään vaarantamatta. Kovin pitkää tankoa ei tarvittaisi, jotta ongelma muuttuisi vain ikäväksi muistoksi. Vastaavia ongelmia lienee muuallakin, meidän pitää vain tarttua toimeen niiden parantamiseksi.


Kirjoitus on julkaistu Hämeen Sanomien mielipidepalstalla 25.6.2008. Toimittaja oli tehnyt tekstiin joitakin muutoksia, mutta tämä on alkuperäinen.

Ei kommentteja: