Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

5.3.2008

Yle Areena tv-maksun piiriin

Toiminnot: 
Jatkanpa blogin ahkeraa päivittämistä.

Yle on siis päättänyt siirtää osan Areenan ohjelmistosta vain tv-maksun maksaneiden saataville. Tässä on tietysti omat ongelmansa, mutta myös hyvät puolensa. Tästähän voidaan aivan loogisesti johtaa vaatimus koko Ylen tarjonnan saattamisesta vain tv-maksun maksaneiden saataville. Eli ei muuta kun maksu-tv-kortit kehiin. Sittenhän nähtäisiin kuinka moni todella haluaa Ylestä maksaa, nythän maksu riistetään kaikilta television katsojilta, vaikka Ylen tarjonta ei kiinnostaisikaan. Tv-veron loppuminen olisi askel kohti vapaampaa ja oikeudenmukaisempaa Suomea. Niin ja loppuisihan siinä samalla myös stasilta oppinsa saaneiden lupamaksutarkastajien aikakausi.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei olisi. Markkinoiden armoilla oleminen ei ole vapautta.

Eero Tikka kirjoitti...

Ilmeisesti herra tai rouva anonyymin mielestä sekin olisi vapautta, että halutessaan omenoita olisi maksettava myös banaaneista. Mikähän ihme siinä on että markkinat nähdään vapauden vastaisina. Se todellakin on vapautta, että ei tarvitse maksaa ylen roskasta jos ei halua!

Anonyymi kirjoitti...

"There is no liberty unless there is economic liberty."

Taloudellisen vapauden erottaminen muusta vapaudesta on keinotekoista. Se on kuin erottaisi esimerkiksi oranssin muista väreistä eikä pitäisi sitä värinä ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

En jaksa tässä ryhtyä kovin pitkästi luennoimaan arvon porvareille vapauden käsitteestä. Se on turhaa ennen kuin kasvetaan yli ajatuksesta, että "valistunut" kuluttaja tietää kaikesta kaiken parhaiten.

Markkinoita ei automaattisesti nähdä antiteesinä vapaudelle, mutta on myös pystyttävä näkemään markkinamekanismin vaikutukset laajemmin. Jos jokainen asia alistetaan niille, vähitellen tuloksena on massoittuminen, mikä ei missään nimessä ole hyvästä. Ja mielestäni tämän ymmärtämiseen ei tarvita edes kovin kummoista historiallis-poliittista tietoisuutta.

Ja tähän on aivan turha vastata jollain säännöstelyhöpinällä tai suunnitelmataloudella, joko-tai-asettelut ovat lasten ja uskovaisten harrastamaa kärjistämistä. Kommunismi ei sekään ole hyvä asia. Tosin porvarikeskustelu tuntuu aika usein taantuneen pelkästään itkuraivaroimiseen kaikkea julkista rahoitusta vastaan, mikä osoittaa, että yksinkertaisista dikotomioista ei vieläkään ole päästy eroon.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti Eero Tikan mielestä suomalaiset poliisit ovat saaneet oppinsa Stasilta, sillä tv-lupatarkastushan on ollut perinteisesti poliisien sivutyö.

Anonyymi kirjoitti...

Luennoi ihmeessä, toveri anonyymi, kun kerran tunnut tietävän asiat paremmin.

...voi olla, ettei valistunut kuluttaja "tiedä" kaikesta kaikkea "parhaiten", mutta tässä kohti oikea kysymys on: So what?

Anonyymi kirjoitti...

Hayekin & co. tietyllä tapaa hyvinkin reduktionististen hoipertelujen lisäksi on olemassa muunlaistakin vapautta. Enempää en luennoi, vaikka yleisö miten kovasti tahansa ruinaisi. Dixi. ;)