Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

8.10.2006

Mummoränni

Toiminnot: 

Vietin menneen viikonlopun Tampereella Kansallisen sivistysliiton ehdokas akatemiassa. Kyseessä on kansanedustajaehdokkaille ja vaalipäälliköille tarkoitettu koulutusviikonloppujen sarja. Tälläkin kertaa aiheet olivat mielenkiintoisia ja taatusti hyödyllisiä, niin nykyisen kampanjan kuin muunkin poliittisen toiminnan kannalta.

Muodostamme Hennariikan kanssa koulutuksen selvästi nuorimman työparin. Suurimmaksi osaksi muut osallistujat ovat suhtautuneet meihin aivan asiallisesti, mutta joitakin raivostuttavia poikkeuksiakin on. On selvää, ettei nuorella ehdokkaalla voi olla vastaavaa ammattilaisen kokemusta kuin monilla pitkän työuran tehneillä. Mutta eipä ole varttuneemmilla vastaavaa käsitystä nuorten elämästä kuin mitä meillä on. Tämän päivän ja tulevaisuuden ongelmia ei ratkaista rollaattoreihin nojaillen, vaan tarvitaan uutta ajattelua ja ennakkoluulotonta rohkeutta katsoa tulevaisuuteen. Nuorten ei pidä tyytyä julistamaan olevansa tulevaisuus, vaan vaadittava päätösvalta tulevaisuudesta jo nyt.

Kokoomuksen suosio nuorten keskuudessa on selvästi korkeampi kuin minkään muun puolueen, ja potentiaalista kannatusta on vieläkin enemmän. Siksi panostaminen nuoriin nyt takaa tulevaisuudessa huomattavasti paremmat eväät taistelussa suurimman puolueen paikasta koko väestön osalta. Potentiaalisen kannatuksen osaltahan olemme sitä jo nyt. Väitän, että nuoren ehdokkaan kampanjaan sijoitettu euro tuottaa parhaan tuloksen, nyt ja tulevaisuudessa.

Olen useaan otteeseen vastustanut kapeaa eturyhmäpolitikointia, mutta alan tulla toisiin ajatuksiin. Joka puolella vaaditaan oikeuksia eläkeläisille, mutta missä on nuorten edunvalvonta? Edelliset sukupolvet ovat ostaneet talot, mökit, veneet sekä muut pelit ja vehkeet, mutta heidän eläkkeensä jäävät meidän maksettavaksemme. Samoin suuri valtionvelka. Aika hyvin hoidettu siis. Olisiko aika saada nuoria päättämään ennen kuin on liian myöhäistä, meille?

Ja jos jotakuta kiinnostaa mikä on mummoränni, niin voin kertoa, että sillä on jotakin tekemistä baarien kanssa, enempää en kerro, koska kunnioitan kuitenkin vanhempia ihmisiä. Että tällaista tänään.

Ei kommentteja: