Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

20.8.2010

Riittäisikö mikään?

Toiminnot: 
Tarkoitukseni oli tänään kirjoittaa tämän viikon meillä majailleesta anoppilan koirasta. Koira on jo melko vanha, joten se ei oikeastaan tee mitään. Joistakin lajitovereistaan poiketen sitä ei voi käyttää vahtikoirana.

Ruokaa se kuitenkin heti aamulla tulee sängyn viereen vaatimaan ja ulkonakin sitä pitää käyttää. Lenkillä se kyllä oman tahtonsa mukaan jää nuuhkimaan milloin mitäkin ja sen paskat pitää kerätä ja viedä roskikseen.

No, päätin kuitenkin kirjoittaa opiskelijoista. Päätös syntyi kun katsoin Facebookia. Puolet etusivusta oli opiskelijoiden järjestöissä vaikuttavien kavereideni valitusta siitä, miten hallitus on syössyt opiskelijat nälkäkuolemaan.

Okei, olen itsekin ollut vaatimassa korjauksia opiskelijoiden aseman epäkohtiin. Joskus se on tarkoittanut lisärahan vaatimista, joskus SYL-eliitin todellisuudesta vieraantuneiden kannanottojen alas ampumista. Satun myös kannattamaan opintotuen sitomista indeksiin. Ja tämä tekeekin minusta monien kokoomuslaisten silmissä kommunistin.

Kuitenkin minua sieppaa ylioppilasliikkeen jatkuva kitinä. Mikään ei ole koskaan hyvin ja lisää pitää saada. Mitään, siis ei yhtään mitään, saisi kuitenkaan opiskelijalta vaatia! Pitää olla yksiö (tai mieluiten kaksio) kaupungin keskustassa. Rahaa pitää tulla ilmaiseksi niin paljon, ettei (mielellään edes kesäisin) tarvitsisi käydä töissä. Ja tärkeintä on, ettei mitään vaatimuksia opintosuorituksista saisi esittää. Pahin kirosana on tietenkin valmistuminen tavoiteajassa.

Olisi toki ennenkuulumatonta, että joku järjestö sanoisi: Antakaa meille pieni tasokorotus tukiin, sitokaa se indeksiin ja antakaa meille tasokkaampaa opetusta, niin me lupaamme ettei puolet meistä käytä opiskeluihin yli seitsemää vuotta.

Opiskelijapolitiikkaan on sisäänrakennettu vaatimisen ja vastustamisen kulttuuri. On vaikea uskoa, että on sellaista tasoa, josta ei valitettaisi.

Koira sentään kiittää kun sen ruokkii ja käyttää ulkona.

6 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Se kitinä on kuule vain edunvalvontaa, kuten ovat myös seuraavat "ikuiset kitinät":

http://bit.ly/9m7eyI
http://bit.ly/dgLzBI
http://bit.ly/cloXaU
http://bit.ly/bte6Nq
http://bit.ly/d4eZFQ

Haluaisitko siis hankkiutua eroon kansalaisyhteiskunnasta?

Eero Tikka kirjoitti...

Kuka tässä on mistään hankkiutumassa eroon?

Tietenkin kyse on edunvalvonnasta, eikä siinä ole mitään väärää. Ei se tarkoita ettei se silti saattaisi kuulostaa räksytykseltä.

Anonyymi kirjoitti...

Uuden budjetin valmistuttua on aiheellista kysyä, miksi sinua sieppaa ininä? Miksi sinua ei sieppaa ne, jotka käyttävät ja hallinnoivat niitä rahoja, joiden perään inistään?

Filosofisesti ajatellen ongelma on näissä mafiosoissa, vaikka sinua sieppaa vain nämä pikku gangsterit. Mistä johtuu, että rahoja pitää inistä ja mistä johtuu, että rahaoja kannattaa inistä?

Rakastatko jumalaa hänen persoonansa takia vai hänen valtansa takia pelosta? Et voi tuntea persoonaa, joten kyseessä on vallan ihailu. Samoin perustein ihmiset ihailevat hallitusta jne.

Valitettavan suuri enemmistö ihmisistä on tällaisia mielivallalle alistuvia etatisteja, jotka eivät uskalla kohdata sitä nöyryytystä, jonka todellisuuden paljastuminen toisi, joten he kannattavat isäntiään viimeiseen asti.

Eero Tikka kirjoitti...

Voin vakuuttaa että kyllä minua sieppaa myös rahoista päättävien toiminta. Ja miten voisikaan olla sieppaamatta kun velkarahaa virtaa maahan sietämätöntä tahtia. Kyllä olisi jo aika aloittaa leikkaaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hirveä aivopieru taas, Tikka.

Anonyymi kirjoitti...

Leikkaaminen onkin syytä aloittaa sieltä mistä leikata. Pääomatuloja pitäisi verottaa progressiivisesti, varallisuusvero palauttaa ja osakekaupastakin valtio voisi napata kivan siivun. Siinä samassa Nato-johtoiseen Afganistanin sotaan voisi olla osallistumatta. Lapsilisät pois yli 50 000€ vuosittain tienaavilta. Näillä tuloilla voisi taata vaikka opiskelijoille riittävät tuet, jottei opiskeluaikana tarvitse työskennellä kuin kesäisin, jolloin valmistuminen ei kestä sitä seitsemää vuotta. Miltä kuulostaa?