Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

27.12.2008

Joulusta ja vähän jo uudesta vuodestakin

Toiminnot: 

Joulu tuli ja meni ihan perinteisin menoin, käynti hautausmaalla ja paljon hyvää ruokaa. Kerrankin on ollut aikaa katsella elokuvia, lukea hyviä kirjoja ja pelata jopa vähän konsolipelejä. Kävin toki kiertämässä myös lähipiirin lapsiperheitä. Havaintona tällä kierroksella oli se, että lapset ovat ennen joulua kuin riivattuja, mutta ymmärtäähän sen.


Ilmeisesti myös vähän vanhemmat lapset ovat joulun aikaan riivattuja. Joku laillisuusrajoitteinen kakara nimittäin oli ottanut vanhempieni omakotitalon vandalismin kohteeksi. Jo jonkin verran aiemmin kyseinen neropatti oli yrittänyt räjäyttää talon postilaatikon, siinä kuitenkaan kunnolla onnistumatta. Joulupäivää edeltävänä yönä räjäytystöiden kohteena oli talon takaovi. En tiedä mitä nulikka tavoitteli, mutta onneksi ei ainakaan saanut taloa tuikattua tuleen. Yhtä hyvä tuuri ei sitten seuraavana yönä ollut jo aiemmin kaltoin kohdellulla postilaatikolla. Aamulla laatikosta ei ollut jäljellä kuin sulanutta muovia.


En alkuunkaan käsitä mikä näiden tekojen motiivina on, voi olla että liittyy jotenkin nuorimpaan pikkuveljeeni. Tai sitten kyse on ihan satunnaisesta vandalismista. Varmaa on kuitenkin se, että uudenvuodenaattona täytyy tarkkaan vartioida talon ympäristöä, ettei vakavampia vahinkoja pääse syntymään. Eikä minua haittaisi, jos vandaalit saataisiin kiinni itse teossa. Harmi vain, että maamme oikeusjärjestelmä ei järin kovalla kädellä tällaisistakaan teoista rankaise!


Vuoden käydessä kohti vääjäämätöntä loppuaan, on aika vähän katsoa tulevaan. Kulununeen vuoden analyysit jätän vielä vähän myöhemmäksi. Tuleva vuosi on suuren muutoksen aikaa elämässäni. Nyt kun yliopisto on (ainakin toistaiseksi) taakse jäänyttä elämää, on aika ryhtyä oikeisiin töihin. Tällä polulla on kuitenkin pari estettä. Nimittäin ensin pitäisi tietää mitä itse asiassa haluan seuraavat vuodet tehdä. Toinen ongelma on se, että monet työnantajat hoitavat rekrytoinnin todella asiattomasti. Jos minä olen valmis käyttämään kokonaisen päivän maan toiselle puolelle työhaastatteluun matkustamiseen, ei luulisi olevan liian vaativaa ilmoittaa valinnasta myös minulle, mikä se sitten ikinä onkaan. Vaikka kykenen melko paljon joustamaan, olisi kuitenkin mukava tietää missä, jos missään, aloitan alkuvuodesta työt. Ihan vaikka vain asumisjärjestelyjen takia.


Päätin kuitenkin olla vähän uhkapeluri ja irtisanoin Jyväskylän asuntoni, joten helmikuussa pitää olla uudet neljä seinää ympärillä. Hätätilassa voin toki majailla vanhempieni luona, mutta mieluummin kuitenkin etsin muita vaihtoehtoja. Olen jo jonkin aikaa nurissut tilanteesta kaikille, jotka ovat vain suostuneet kuuntelemaan. Kovasti kaikki ovat kuitenkin olleet varmoja siitä, että löydän nopeasti hyvän työpaikan. Tiedä sitten kuinka tosissaan ovat tarkoittaneet, mutta ainakin selvästi optimistisempia ovat kuin minä. Minä uskon tähän vasta sitten kun ensimmäinen koulutusta vastaava palkka on tililläni!

Ei kommentteja: