Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

17.12.2008

Fouganthinen vapauttaminen on suuri virhe

Toiminnot: 


Korkeimman oikeuden päätöksen mukaan Nikita Fouganthine (ent. Juha Valjakkala) pääsee helmikuussa ehdonalaiseen vapauteen. Oikeuden päätös on räikeässä ristiriidassa alkeellisimmankin oikeustajun kanssa.


Olen ymmärtänyt, että vapauttaminen on merkki yhteiskuntakelpoisuudesta. Fouganthinen osalta asia ei näytä olevan aivan tällainen. Nykyisen tuomionsa aikana hän on syyllistynyt toistuviin pakoihin tai paon yrityksiin, joiden aikana on suorittanut myös muita rikoksia. Näihin tekoihin hän on syyllistynyt myös tuomionsa viimeisinä vuosina. Huomattava on myös se, että hän suoritti erittäin raa’at veritekonsa vain kuukausia edellisen vankilatuomionsa päättymisen jälkeen. Kyseessä on siis moninkertainen rikoksenuusija.


On käsittämätöntä, että Suomen pöyristyttävän lempeää oikeuskäytäntöä vesitetään entisestään tällaisilla päätöksillä. Tällä kertaa kyse on siitä, että vapauteen päästetään henkilö, joka on vankeuden aikaisella käytöksellään kiistatta osoittanut kuuluvansa sivistyneen yhteiskunnan ulkopuolelle.


Toivon kovasti olevani väärässä, jolloin päätöksen tehneiden tuomarien ei tarvitsisi loppuelämäänsä kantaa vastuuta päätöksensä seurauksista.


Eero Tikka
ytk
Jyväskylä

Kirjoitus julkaistu Uusisuomi.fi:n mielipiteissä 17.12.2008 ja Hämeen sanomien mielipiteissä 19.12.2008

Ei kommentteja: