Katsoin huvikseni (huvinsa kullakin) CNN:n verkkosivuilta Republikaanisen puolueen varapresidenttiehdokkaaksi valitun Sarah Palinin puheen puoluekokouksessa. Luonnollisesti puheen tärkein anti oli siinä, että hän pääsi esittäytymään suurelle yleisölle. Puhe esitteli Palinin perheen. Erityisesti toiseksi nuorin tytär esiintyi edukseen yleisössä. En voi kuin halveksua niitä, jotka yrittävät hyökkäävät ehdokkaan perheen kimppuun.
Huomasin parin kymmenen minuutin kohdalla pitäväni Palinin esiintymistyylistä. Jotenkin tulin mielessäni verranneeksi Palinin ja Hillary Clintonin esiintymisiä. Tämä vertaus korosti sitä lämpöä ja rehellisyyttä joka Palinin esiintymisestä huokuu. Tosin Clintoniin verrattuna jäävuorikin on lämmin. En pidä myöskään Obaman tyylistä, siinä on liikaa saarnaamista ja show-meininkiä.
Puheeseen sisältyi toki paljon piikittelyä niin Barack Hussein Obamaa kuin vasemmistovetoista mediaakin kohtaan. Kantavana ideana kritiikissä oli se, että kun stadionien valot sammuvat ja komea (joskin tyhjä) retoriikka riisutaan, mitä jää jäljelle? Vastaus kuuluu: veroja ja sääntelyä rakastava, tyhjää puhuva, kokematon urakiipijä.
Luonnollisesti Palin ylisti monin tavoin Presidenttiehdokkaansa John McCainin kykyjä ja saavutuksia. Siinä missä Obama käyttää ”muutosta” uransa edistämiseen, McCain käyttää uraansa muutoksen edistämiseen. McCain on ehdolla olevista henkilöistä ainoa joka on todella taistellut maansa puolesta. Tämä mies ei politiikassa kuitenkaan pyri etsimällä etsimään taisteluita, mutta ei niitä kuitenkaan pelkää.
Palinin omista avauksista maininnan arvoisimpia ovat suhtautuminen verotukseen ja hyvinkin järkevältä kuulostava energiaohjelma. Palin näkee verotuksen jonakin, joka on poissa kansalta. Voiko enää paremmin sanoa? Suomessa tämä asia on ymmärretty täysin päinvastoin.
Niin ja kyllähän joku hippi yritti ilmeisesti häiriköidä puhetta, mutta onneksi hänet saatettiin ulos. Luulisi hipillä olevan parempaakin tekemistä!
12 kommenttia:
"Luonnollisesti puheen tärkein anti oli siinä, että hän pääsi esittäytymään suurelle yleisölle."
- Miks helvetissä varapresidenttiehdokkaan on pidettävä näin suurta haloota itsestään? Pelottaako fasisteja, että McCain ei ehkä säily hengissä neljää vuotta jos hänet valitaan presidentiksi? Tämäkö ei ollut showta?
"Tämä vertaus korosti sitä lämpöä ja rehellisyyttä joka Palinin esiintymisestä huokuu".
- Lämpöä ja ymmärrystähän tämä nainen huokuu. Tuodaan perhesotkut töihin, eli irtisanotaan virkamiehiä, jotka eivät taas omalta osaltaan suostu irtisanomaan poliisia jolla on vähän skismaa Palinin siskon kanssa. Korvamerkitään vähän rahaa omalle pikku kaupungille jne.
"McCain on ehdolla olevista henkilöistä ainoa joka on todella taistellut maansa puolesta".
- Tappanut, tai siis voisi sanoa murhannut Vietnamissa ihmisiä sen takia, että Yhdysvallat ei hyväksy mitään muuta toimivaa valtiomuotoa kuin Kapitalismi. Missään ja milloinkaan. Ho Chi Mihn kun oli niin suuri uhka maailman rauhalle.
"Palinin omista avauksista maininnan arvoisimpia ovat suhtautuminen verotukseen ja hyvinkin järkevältä kuulostava energiaohjelma"
- Öljyä pitäisi alkaa porata luonnonsuojelualueilla, jääkarhuja ei pitäisi luokitella uhanalaisiksi, ihminen ei ole syypää ilmastonmuutokseen.. Kyllä nämä nimenomaan ovat maininnan arvoisia. Hyvä vain, että tekee pönkittää asemaansa muinaisjäänteenä ja kaivaa omaa hautaansa.
Eikai kukaan enää oikeasti voi olla niin tyhmä, että kannattaa tällaisia arvoja. Palin edustaa juuri sitä tyypillistä konservatiivia, joka mitä tahansa sanoessaan ja tekiessään, ei loppujen lopuksi ajattele mitään muuta kuin omaa etuaan. Ja rahaa.
Loppukaneetiksi sopiikin Palinin lausahdus "Irakin sota on jumalan Yhdysvaltain johtajille antama tehtävä"
Voi jeesus.
PS: Lukekaa William Blumin Roistovaltio ja ajatelkaa uudestaan
- Jussi
Palin tosiaan on melkeinpä tragikoominen veto McCainilta, oikein ällöttävän konservatiivisuuden epitemnein. Toisaalta taas ihan ovelaa politikointia, koska tällainen silsahan uppoaa keskivertojantteriin, johon varsinainen sisältö tai älyllisyys eivät hirveästi vetoa. Paras esimerkki on varmaan tuo verotuskommentti...ei oo todellista!
Ja retoriikkaahan tämä Palinin perhekikkailukin on. Hauskan ivallinen esimerkki on Simpsonien jaksossa, jossa Burns on ehdolla kuvernööriksi: neuvonantajien mielestä vaalit ratkeavat, kun Burns käy illallisella keskiluokkaisen perheen kotona ja esittää olevansa "tavallinen amerikkalainen", johon on helppo samastua. Tähän voisi sanoa, etten voi kuin halveksua niitä, jotka substanssin sijaan pelaavat perhekortilla...Mutta kukin pelaa niillä korteilla, jotka sattuu kouraansa saamaan.
PS. Minusta olisi vähitellen aika ryhtyä ymmärtämään "maansa puolesta taistelemisen" pitäisi tarkoittaa jotain muuta kuin sotimista...
Pidän hyvänä ratkaisuna, ettei arvon herra Tikka ole ehdolla kuntavaaleissa, sillä oikeinkirjoituksen taidossa riittää vielä parantamista:
1. republikaaninen pienellä, kuten adjektiivit yleensäkin
2. yrittävät hyökkäävät, po. yrittävät hyökätä
3. parinkymmenen, ei parin kymmenen
4. presidenttiehdokas pienellä, kuten yleisnimet yleensäkin
5. "häiriköidä puhetta"; paremmin häiritä puhetta
Lisäksi huomautan, että gallupkyselyn ilmaisu "Illinoisin nuorempi senaattori" on kolmella tapaa virheellinen: ensinnäkin Illinois'n, ei Illinoisin, toiseksi, ei ole olemassa vanhempaa ja nuorempaa senaattoria vaan ainoastaan senaattori ja kolmanneksi, jos käytetään komparatiivia, on kieliopillisesti suositeltavaa ilmoittaa se, mihin verrataan. Muuten käytetään ihan tavallista muotoa.
Esimerkiksi, ei ole suositeltavaa sanoa "on helvetin lapsellista toistella nimeä Hussein, ikään kuin olisi se piirijärjestön hauskempi jätkä" vaan "on helvetin lapsellista toistella nimeä Hussein, ikään kuin olisi se piirijärjestön hauska jätkä".
Muuten olen sitä mieltä, että McCain kyllä valitaan, mutta se todennäköisesti onnistuu ilman infantiileja "öhhöhhöö, sillä toisella on hassu nimi" -argumenttejakin.
"PS. Minusta olisi vähitellen aika ryhtyä ymmärtämään "maansa puolesta taistelemisen" pitäisi tarkoittaa jotain muuta kuin sotimista..."
Correct me if I´m wrong, mutta Rebuplikaaneille "maansa puolesta taisteleminen" kyllä pohjimmiltaan tarkoittaa nimenomaan maansa puolustamista sotilaallisesti Kansallisen Turvallisuuden nimissä.
-Jussi
Näinhän se on...tai jopa universaalin rauhan nimissä.
Pointtini olikin, että sen pitäisi kyllä nykyihmiselle tarkoittaa jotain muuta. Tosin käsitteen taisteleminen voi tietty aina tulkita niin monella tasolla, vrt. vaikkapa termi Ecclesia Militans.
Vielä sen verran nimistä, että kyllähän se McCain-nimikin tuo jotain mieleen...ainakin Raamattunsa tunteville.
"Lisäksi huomautan, että gallupkyselyn ilmaisu "Illinoisin nuorempi senaattori" on kolmella tapaa virheellinen: ensinnäkin Illinois'n, ei Illinoisin, toiseksi, ei ole olemassa vanhempaa ja nuorempaa senaattoria vaan ainoastaan senaattori ja kolmanneksi, jos käytetään komparatiivia, on kieliopillisesti suositeltavaa ilmoittaa se, mihin verrataan. Muuten käytetään ihan tavallista muotoa."
Otin tuon kirjoitusasun ja nuoremman senaattorin suoraan wikipediasta. Tuohon nuorempi/vanhempi senaattori jaotteluun törmää kyllä aika monessa paikassa, joten se lienee ihan oikein. Esimerkiksi McCainin senaatin sivuilla sanotaan: Senator McCain is currently the senior senator from Arizona. En nyt jaksa selvitellä mitä tuo ero käytännössä tarkoittaa, jos yleensä mitään.
Kirjoitusvirheitä pääsi tällä kertaa turhan paljon lipsahtamaan, mutta siihen on hyvä selitys. Kirjoitin tekstin ensin tekstinkäsittelyohjelmalla ja siirsin sen sitten blogin. Tässä vaiheessa huomasin muutaman virheen, jotka luonnollisesti heti korjasin. Tässä vaiheessa blogger kuitenkin kaatui ja teksti hävisi. Epähuomiossa sitten toisella yrityksellä julkaisin vahingossa korjaamattoman version. Virheet saavat nyt kuitenkin jäädä muistuttamaan jatkossa tarkkuudesta.
Yleisesti kommentteihin on todettava, että hämmästelen kovasti miten Yhdysvaltain vaalit sumentavat ihan fiksujenkin ihmisten arvoiontikyvyn. Demokratiassa ihmisillä saa olla erilaisia mielipiteitä. Aika vaikeaksi menee, jos aletaan julistaa jotkin mielipiteet vääriksi. Etenkin jos tämä tehdään anonyymiteetin suojissa väijyen.
Niin ja pari sanaa erään keskustelupalstan kautta tänne eksyneille. Melko lapsellista avautumista! Enkä muuten ole kokoomusnuori vaan kokoomuksen opiskelijaliitto tuhatkunnan jäsen eli kokoomusopiskelija. Juuri niin kuin etusivulla sanotaan.
Eikö demokratiaan nimenomaan kuulu, että mielipiteensä saa antaa anonyymisti? Vrt. vaalit.
- Jussi
Mitä enemmän tästä Palin-hahmosta lukee, sitä enemmän alkaa naurattaa...ja vähän pelottaakin - eihän kukaan voi olla noin takapajuinen?
Huh, lähdenpä tästä häiriköimään ja aiheuttamaan pahennusta.
Symppaat siis kreationismia kannattavaa äärioikeistolaista asehullua, jonka mielestä seksuaalivalistus pitää kieltää ja joka ei usko ihmisen vaikuttaneen ilmastonmuutokseen?
Eipä taida paljon järki ohjailla sinunkaan poliittisia näkemyksiäsi. Tämä kirjoitus ei ole sinulle kovin mairitteleva, jos aiot joskus hakeutua jonnekin ehdolle.
Kirjoitin viimeisimmälle anonyymille melko pitkän vastauksen, mutta tietotekniikan erikoisuudet hukkasivat sen jonnekin bittiavaruuteen. Kokeillaan uudestaan, ehkä vähän lyhyemmin.
Onko siis niin, että jos on eri mieltä herra tai rouva anonyymin kanssa, niin se ei voi johtua muusta kuin järjen puutteesta? Ihmiset arvostavat eri asioita, eikä siinä pitäisi olla mitään pahaa.
Asehulluus ja äärioikeistolaisuus heittoihin en koe edes tarpeelliseksi vastata sen enempää, kuin että melko mustavalkoinen tapa katsoa maailmaa. Saa kai ihminen aseista pitää...Eikä minusta oikeistolaisuuskaan ole hullumpi asia. Obamaa voisi Amerikan mittapuulla sanoa äärivasemmistolaiseksi verohulluksi, mutta en koe siihen tarvetta.
Mitä tulee kreationismiin ja negatiiviseen suhtautumiseen seksivalistukseen, niin todettakoon ettei kukaan ole täydellinen. Totta puhuen en ymmärrä tällaisia kantoja, uskontoa ei pidä sotkea politiikkaan missään päin maailmaa! Mutta taitavat kuitenkin olla asioita, joissa osavaltioilla on melkoisesti päätösvaltaa. Korjatkaa toki jo olen väärässä.
Ilmastonmuutoksesta voi mielestäni kernaasti vouhkata vähemmän. Se tuntuu olevan kumman rakas aihe niille ihmisille, jotka muutenkin ajavat kaiken kattavaa kontrollikoneistoa ja kieltoja höystettynä raskailla veroilla. Tämän moni tietenkin tulkitsee pahimman mukaan, mutta minkäs minä sille voin...
En muuten muodosta mielipiteitäni sen mukaan, mitä ne vaikuttavat jos joskus asetun johonkin ehdolle. Uskallan olla avoimesti jotain mieltä ja teen sen välillä kärjistäen. Ei minulla ole epäilystäkään siitä, etteikö näin toimimalla saisi paljon paskaa niskaansa. Minä ymmärrän kuitenkin muiden mielipiteet ja olen valmis kompromisseihin silloin, kun on tehtävä päätöksiä. Kärjistäminen on hyvä keino nähdä kuka ei pysty samaan.
Olen melko kyllästynyt kommentteihin joiden sisältö perustuu allekirjoittaneen tyhmäksi tai hulluksi haukkumiseen. En usko että pari blogitekstiä riittää mielenterveyden osalta kovinkaan tarkkoihin diagnooseihin, älykkyydestä en osaa sanoa sitä tai tätä. On se ainakin riittänyt yliopisto-opintoihin ja se riittää minulle.
Käsitteet junior senator ja senior senator ilmaisevat yksinkertaisesti vain jokasen osavaltion kahden senaattorin "virkaikää". Senior on pidempään senaatissa palvellut ja junior pidempään palvellutta lyhyemmän ajan palvellut. Esimerkiksi Arizonan senaattoriesta John McCain on senior, koska hänet valittiin senaattiin vuoden 1986 vaaleissa ja Jon Kyl junior, koska tuli valituksi vuoden 1994 vaaleissa. Olen tosin sitä mieltä, että näitä on vaikea luontevasti käätää suomeksi. Ehkä se on tarpeetontakin, koska moisella virkaikäkysymyksellä ei kai ole valtavasti merkitystä suomalaisille. Muistelen, että useissa elokuvissa (Esim. Good night and good luck) nämä on kuitenkin käännetty suoranaisesti väärin, kuten vaikka "nuori senaattori".
Lähetä kommentti