Tänään oli katsomisvuorossa John McCainin puoluekokouspuhe. Puhe oli melko yllätyksetön. Siinä oli paljon tuttuja teemoja, kuten energiaomavaraisuus, koulutuksen parantaminen kilpailun avulla ja tietenkin verojen alentaminen. Huomion arvoista oli myös läpi puheen esiintynyt erottautuminen vanhasta. Washingtonin turmiollinen vaikutus hyviinkin miehiin (myös republikaaneihin), historia oman tiensä kulkijana ja valmius jakaa kunniaa myös poliittisille vastustajille olivat teemoja jotka nousivat esiin.
Mielestäni parasta puheessa olivat juuri energiaan liittyvät asiat. Ydinvoima, uusiutuva energia, puhtaamman hiilivoiman kehittäminen ja sähköautot ovat kaikki hienoja asioita. Vielä hienompaa oli kuitenkin se, ettei McCain maalannut mitään maailmanlopun kuvia puhuessaan energiasta. Hän ei myöskään vaatinut ihmisiä luopumaan hyvinvoinnista. Se ei ole kehitystä, että mennään taaksepäin. Ympäristöongelmat ovat ratkaistavissa ilman, että muutamme luoliin, vaikka se joidenkin tavoitteena tuntuu olevankin.
Odotetusti myös sota sai osansa puheesta. John McCain ilmoitti painokkaasti vihaavansa sotaa, koska tietää tarkalleen sen kaikki kauhut. Sotaa ei kuitenkaan saa käyttää keppihevosena. McCain saikin ylpeänä todeta kannattaneensa onnistunutta joukkojen lisäämistä, joka vääräleukojen mukaan romutti hänen presidenttihaaveensa. Hän ilmoittikin mieluummin häviävänsä vaalit kuin näkevänsä maansa häviävän sodan. McCain kertoi myös taistelevansa monen hyvän asian puolesta, tietäen ettei kotimaan puolesta taistella ainoastaan verisillä taistelukentillä, vaan joka päivä ihan arkisissa asioissa.
Ulkoiset uhat löytyivät myös odotetuista suunnista. Terroristit, Iran ja Venäjä. Erityisesti McCain korosti USA:n solidaarisuutta Georgialle. Uuteen kylmään sotaan ei ole varaa, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Venäjälle pitäisi sallia mielivaltainen vapaisiin demokratioihin hyökkääminen.
McCain haluaa palauttaa puolueensa perusarvojen äärelle. Vapaat markkinat, alhaiset (=oikeudenmukaiset) verot ja se, ettei hallitus seiso yksilön tiellä, vaan mahdollistaa hänelle menestymisen, nämä ovat arvoja joihin republikaani uskoo. Obama sen sijaan haluaa korottaa veroja siellä missä vain pystyy, rajoittaa kaupankäyntiä ja ennen kaikkea tuhlata ihmisten kovalla työllä ansaitsemat rahat sellaiseen mitä ihmiset eivät halua eivätkä tarvitse. Tämä linja johtaa pienten yritysten kaatumiseen ja työntekijöiden kurjuuteen. Työttöminä he sitten pääsevät käyttämään Obaman ylibyrokraattista sairaanhoitojärjestelmää.
Tätäkin puhetta hipit olivat päättäneet häiriköidä. En todellakaan ymmärrä tällaista moukkamaista käytöstä. Eipä tainnut Obaman puoluekokouspuheen aikana vastaavaa tapahtua, ei näkynyt ei sosialismille-kylttejä, saatikka mitään rasistisia mielenilmauksia. (Tai no, olihan siellä lähistöllä autoillut pari huumepäistä natsia) Tästä voinee päätellä aika paljon. Kannattaisi kuitenkin opetella edes alkeelliset käytöstavat, ennen kuin lähtee julkisiin kokouksiin. Demokratiassa kaikilla mielipiteillä on oikeus olla olemassa, näistä sitten vaaleissa äänestetään. Hulinointi ja räyhääminen eivät johda mihinkään.
McCain oli vahvasti sitä mieltä, että hän voittaa nämä vaalit, vaikka kukapa muuta voisikaan sanoa kyseisessä tilanteessa. Minä uskon ja toivon aivan samaa!
4 kommenttia:
Prkl, kuka on muuttamassa minun luolaani?
t. Let them all go to hell, except Cave 17!
Eikö Tikan älynlahjat riitä kuin puheen litteroimiseen suomeksi? Lolleroo.
McCain vastusti rikkaita kohtuuttomasti verohelpotuksia ajaneita Bushin leikkauksia 01 ja 03, nyt hän kannattaa innokkaasti molempia. McCainin "verosuunnitelmassa" 100 000 000 työtätekevää amerikkalaista saisi 0 euron verohelpotukset, kun taas ylin tulodesilli ja 78 suurta yhtiötä saisivat yhteensä noin 50 miljardia 4 vuoden aikajänteellä.
Jos "mahdollisuuksia" halutaan avata niin eikö kannattaisi alentaa tasaisesti kaikkien veroja, eikä syytää sitä vain valmiiksi rikkaimmille?
47,2 miljoonalla amerikkalaisella ei ole minkäänlaista vakuutusta terveydenhuoltoon. Onko se parempi kuin "ylibyrokraattinen" järjestelmä?
Obaman terveyssuunnitelman hallintomenojen osuus on noin 2 prosenttia kun suoraan hoitoon ohjataan 94 prosenttia. Tämäkö on ylibyrokratiaa?
Obaman suunnitelma laskee veroja 95 prosentilta USA:n kansalaisista. McCainin suunnitelmassa enemmistö kaikesta alennusvarasta annetaan 5:lle rikkaimmmalle prosentille.
McCain on tukenut Bushia talousasioissa kroonisesti. Bush muutti Clintonin 56 miljardin ylijäämän 286 miljardin alijäämäksi. Etenkin sotaa on käyty lainarahalla ja McCain on kannattanut jokaista kustannusta.
Onko ylläoleva Tikan mielestä fiksua talouspolitiikkaa? Tiedän itse Michiganissa asuneena USA:n politiikasta säkki päässä enemmän kuin Tikka. Demokraatit ajavat nimenomaan veronalennuksia tavallisille ihmisille.
"Eikö Tikan älynlahjat riitä kuin puheen litteroimiseen suomeksi?"
Kuten olen ennenkin sanonut: omassa blogissani kirjoitan täsmälleen ja tarkalleen niin kuin itse haluan.
En yritä omia älynlahjojani korottaa aiheettomasti, mutta ei tässä ole kysymys litteroinnista. Onhan mukana aika paljon omia mielipiteitänikin. Yhteiskuntatieteilijänä tiedän litteroinnista pussi päässä...No ei sentään, en lähde moiseen!
Lähetä kommentti