Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

3.4.2008

Ihmisuhri irtonumeromyynnin alttarilla

Toiminnot: 

Aprillipilaksi toivottu uutinen olikin totta. Ilkka Kanerva erotettiin ulkoasiainministerin tehtävistä median painostuksen alaisena. Kun kansaa piinannut epäkohta saatiin korjattua, media siirtynee normaaliin päiväjärjestykseen, kunnes keksivät seuraavan ihmisuhrin irtonumeromyynnin alttarille.


Media ei valitettavasti jäänyt pyrkimyksissään yksin. Kokoomuksen Naisten liitto ja kourallinen kansanedustajia olivat jonon kärjessä kun ensimmäisen kiven heittäjää etsittiin. Ministerinsalkut silmissä kiiluen eräät puolueen sisäpiiriläiset pelasivat omaa peliään kenttäpuolustuksen ulkopuolella. Edes oppositio ei langennut populismin seireeninlauluun. Oppositio toimikin harvinaisen vastuullisesti ja kiihkottomasti. Kokoomuksessa tulisi ottaa tästä mallia, mikäli vastaavia tilanteita eteen tulee.


”Tämä aika on ollut raskasta Ilkalle. Tämä on ollut myös puheenjohtajan urani raskain päätös.” Katainen totesi verkkouutisille. Tämä on äärimmäisen raskasta myös puolueen uskottavuudelle, kun hallituksen yksi pätevimmistä ministereistä erotetaan täysin perusteetta. Toiset kohut johtavat erottamiseen ja toiset eivät.


Ei ole ihme, että politiikkaa pidetään likaisena kähmintänä, kun tykkitulta johdetaan omien joukosta ja kaikki liikkuva käy maalista. Siinä missä isänmaallisuus hylättiin periaateohjelmatyössä, nyt uhrattiin veteraanien motto ”kaveria ei jätetä”. Kunniakoodi lakkaa olemasta voimassa kun harmittomasta ja yksityisestä yhteydenpidosta manipuloidaan Mainilan laukaus sukupuolten väliseen sotaan.


Tämä kirjoitus ei kohdistu Alexander Stubbia vastaan. Stubb on yksi harvoista, joka kykenee täyttämään Kanervan väkipakolla porstuaan jätetyt suuret saappaat.


Eero Tikka

kokoomusopiskelija


Ilkka Viitanen

kokoomusnuori


Teksti on julkaistu ainakin Aamupostissa 2.4.2008 ja Hämeen Sanomissa 3.4.2008.
Lisäys: Julkaistu myös Pohjalaisessa ja Ilta Sanomissa

1 kommentti:

Antti Kökkö kirjoitti...

"kun hallituksen yksi pätevimmistä ministereistä erotetaan täysin perusteetta."

Noh, Katainen oli painottanut Ikelle kauden alussa että hänen yksityiselämästään ei tulisi ongelmia. Vaikka asian vatvominen mediassa sinänsä olikin naurettavaa, niin osaltaan Iken epäselvät komentit asiasta ruokkivat asiaa. Onko kyseessä täysin perusteeton asia?