Sivulla 12 on juttu aikuisopiskelija Siru Kääriäisestä. Kääriäisen mukaan "Ilman tukea minun olisi mahdotonta ryhtyä opiskelemaan. Kun on ollut parikymmentä vuotta työelämässä, elämäntapa ja menot ovat jo vakiintuneet. Harva voisi pudottaa tulojaan niin paljon kuin opiskelu ilman tukia vaatisi". Jutun mukaan hän saa tukea yli tuhat euroa kuussa, jonka päälle luonnollisesti vielä lapsilisät. Mieskin käy palkkatyössä, mutta sehän ei aikuisopiskelijan tukiin vaikuta. Täytyy sanoa, että kelpaisivat tuollaiset tuet minullekin! Mutta ainiin, minun menonihan eivät olekaan vakiintuneet (tuloista puhumattakaan).
Toinen mielenkiintoinen oli sivujen 24-25 juttu kouluneuvostoista. Huomio on toki hesarille niin tyypilliseen tapaan takavuosien vasemmistossa. Mielestäni koulujen pitäisi nykyäänkin olla avoimempia politiikalle, mutta kyllä jutun kuvaama ristiinäänestys, jossa siis käytännössä koululaiset valitsevat mukaan pääsevät opettajat, kuulostaa melko erikoiselta. Tosin muistan omilta kouluajoiltani, kuinka opettajat saattoivat hylätä luottamusoppilasvaalin vedoten siihen, etteivät oppilaat äänestäneet tosissaan. Muistan myös erään historianopettajan suuttumuksen kun joku kehtasi esittää vastaehdokasta opettajan kaavailemalle oppilaskunnan puheenjohtajalle. Näin niitä tulevaisuuden vaikuttajia kasvatetaan.
Itse muuten en koskaan osallistunut vaikuttamiseen kouluaikoina, mitä nyt passiivisesti vastustimme lukiossa epäpäteviksi kokemiamme tutoreita ja muita joille pieni annos valtaa oli noussut päähän.