Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

23.1.2007

Ei näin!

Toiminnot: 
Ovatko asiat Suomessa hyvin vai huonosti? Vastaus vaihtelee sen mukaan keneltä kysytään ja millä mielellä. Esimerkiksi sosiaaliturva on maailman parasta ja tasa-arvo vasta sitä onkin. Mutta auta armias kun samoja asioita pohditaan ilman vertailua muihin maihin. Naisten asema on aivan surkea ja tulotilastojen alimmat ryhmät ovat kuolemaisillaan nälkään. Koulujen ryhmäkoot ovat niin suuria, että kaikista oppilaista tulee varmasti kyvyttömiä hulluja, tosin samaan aikaan tutkimukset puhuvat päinvastaista. Kaikki työpaikat ovat joko siirtyneet tai vähintäänkin viimeistään huomenna siirtymässä Kiinaan, mutta samaan aikaan työpaikkojen määrä Suomessa kasvaa.

Edellä vain muutamia esimerkkejä siitä, miten asioita voidaan värittää kulloisenkin tarkoituksen mukaan. Valitettavaa on, että jotkut ihmisryhmät seuraavat vain yhtä mediaa, joka usein tarjoilee vain yhdenlaista totuutta. Hyvänä esimerkkinä yhdentotuudentorvesta on YLEn ajankohtaisohjelmatarjonta. Nämä punaisen totuuden lähettiläät julistavat Suomen olevan ahneiden uusliberalistien käsissä. Nämä kädet ovat valmiina heittämään kaikki köyhät asemilla odottaviin juniin, jotka vievät heidät suoraan kuolemanleireille. Okei, ehkä hieman kärjistän, mutta tuskin kukaan on sitä mieltä, että esimerkiksi A-pisteessä on koskaan esitetty mitään positiivisessa valossa. Maksamme julkisesta palvelusta mutta saamme julkeaa mustamaalausta.

Tokihan maailmassa on paljon pahaa, mutta kertoisiko joku minulle mitä se auttaa, että nähdään pahuutta ja kurjuutta siellä missä muut näkevät kilon perunoita. Epäkohtiin pitää puuttua, mutta muistanette tarinan pojasta joka liian monta kertaa huusi suden tulevan. Uskonkin, että muinainen puoluevalintani kohdistuminen Kokoomukseen oli seurausta sen tavasta tehdä politiikkaa. Kokoomuksen politiikka keskittyy positiivisuuteen, ei pahan ja vihollisen näkemiseen kaikkialla. Tästä voisivat muut ottaa oppia. Nykyiset hallituspuolueet etenkin. Vai mitä mieltä pitäisi olla siitä, että syytetään omista virheistä oppositiopuoluetta. Ja mitä kertookaan Kari Rajamäen hourailu porvariyhteistyön sisäistä turvallisuutta uhkaavasta vaikutuksesta. Oliko tämä siis arvio vai ilmoitus siitä, että sisäisen turvallisuuden järkkymiseksi tehdään jotakin jos sak, eikun sdp jää oppositioon?

Ei kommentteja: